9:3
(4:1, 1:1, 4:1)

S posledním Šternberkem junioři nezaváhali

05.10.2008 / Jakub Mezlík

Žádné komplikace nedopustila jihlavská juniorka v souboji s posledním celkem tabulky. Na domácím ledě nasázeli mladíci Dukly už v první třetině Šternberku čtyři branky a svoje vedení v dalším průběhu hry ještě navýšili. Na vítězství 9:3 se dvěma brankami podíleli Martin Kuřítko a Luděk Dvořák, po jedné trefě přidali Ondřej Malec, Adam Pometlo, Lukáš Vacek, Martin Tůma a Adam Zeman.
05.10.2008 15:15, 1. liga juniorů skupiny C - 10. kolo

HC Dukla Jihlava

Jíra (31. Navrátil) - Rosendorf, Šustr, Posmyk, Zelený Jan, Vacek, Cirhan, Randa - Němec, Polcar, Kotlík - Dvořák, Pometlo, Malec - Kuřítko M., Zeman, Kuřítko J. - Tůma, Brabec
9

HC TJ Šternberk

Vrzala (21. Konopčík) - Zelený Jakub, Havlík, Janků, Kuba, Axman, Karas, Rozsíval, Študent - Vitásek, Švec, Šťastný - Horák, Koš, Michalík - Černocký, Volčko, Mrtvý - Brož, Mareček
3
Branky a nahrávky: 7. Malec (Rosendorf, Pometlo), 9. Dvořák (Pometlo), 14. Pometlo (Rosendorf), 19. Vacek (Polcar), 30. Dvořák (Pometlo), 42. Kuřítko M. (Tůma, Pometlo), 52. Kuřítko M. (Zeman, Randa), 52. Tůma (Kuřítko M.), 55. Zeman (Kuřítko M.) - 20. Volčko (Štundet, Axman), 29. Zelený Jakub (Brož), 55. Študent (Mrtvý, Mareček). Rozhodčí: Homola - Guth, Zídek. Vyloučení: 9:12, navíc Mrtvý, Šťastný (STE) 10 min. OT. Využití: 4:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 100. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 9:2, 9:3.

Průběh utkání

Jihlavští junioři vlétli do utkání sebevědomě a postupně si vypracovali vedení 4:0. Výbornou první třetinu trošku zkazila nekoncentrovanost v závěru, kdy se čestný úspěch podařilo zaznamenat také hostům. „První třetina byla z naší strany parádní, škoda toho gólu na 4:1. Gólman výborně chytí trestné střílení a my si pár sekund před koncem necháme dorazit puk do branky,“ litoval trenér Aleš Totter inkasované branky, které předcházelo trestné střílení soupeře. Při něm se blýskl gólman Jíra skvělým zákrokem levým betonem.

Druhá třetina přinesla naprosto jiný obrázek, chyběly zajímavé momenty i akce, oba týmy se trefily jednou. „Za druhou třetinu jsem se styděl jak já, tak myslím, že i hráči na střídačce. Byl to asi náš nejhorší výkon, když vezmeme na vědomí kvalitu soupeře. Nechci hodnotit chyby jednotlivců, ale přístup celého týmu byl špatný,“ zkritizoval své svěřence za prostřední dvacetiminutovku kouč.

Také byl ve druhé přestávce pořádně rozčílený. „Hodil jsem tabulkou na střídačce a pak jsem počkal asi deset minut, než jsem šel za klukama,“ popsal. „Tím jsem se trochu zklidnil. Myslím, že na mně poznali, že jsem zklamaný a naštvaný.“

Ve třetí části se jihlavský výkon opět zvedl. „Třetí třetina byla lepší, ale nemůžeme dostat góly po takových chybách. Defenzivní činnost nebyla taková, jaká by měla být. Ale pramení to z toho, že jsme hráli se všemi hráči, na přesilovky jsme nedávali speciální formace,“ vysvětloval trenér.

Domácí junioři nakonec vyhráli 9:3 a připsali si dva body. „S výsledkem jsme opět spokojeni, ale s výkonem ne. Tenhle víkend jsme využili, aby si zahráli všichni a trochu to na tom bylo vidět. Na některé hráče budeme přísnější, teď dostali šanci všichni, ale musíme sestavu stabilizovat.“ hovořil o dalších krocích Totter.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie