3:6
(1:2, 1:2, 1:2)

Junioři si udělali další vítězný zářez, porazili Krnov

10.10.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavští junioři pokračují ve vítězné jízdě. Tentokrát uspěli na ledě Krnova, který předtím doma ztratil pouhý jeden bod. Dukla vyhrála 6:3 a zůstává na čele prvoligové tabulky. „Byl to nesmírně těžký zápas. Jeden z nejtěžších, který jsme letos odehráli. Myslím, že moc týmů tam vyhrávat nebude,“ zhodnotil utkání hlavní kouč jihlavských mladíků Aleš Totter. O branky Dukly se podělili Dan Kotlík, Luděk Dvořák, Jaroslav Kuřítko a Martin Vysloužil.
10.10.2008 18:00, 1. liga juniorů skupiny C - 11. kolo

HC Krnov

Kulhavý (Kolbert) - Ševčík, Bolacký, Herget, Michálek, Rypár, Faksa, Olbrecht, Hein - Pavlica, Hiškov, Tošenovjan, Stejskal, Kostovský, Slanina, Čermák, Hudečka, Wittek, Komotrát, Bartoň, Skopal
3

HC Dukla Jihlava

Jíra – Musil, Rosendorf, Zelený, Randa, Vacek, Posmyk – Vysloužil, Polcar, Kotlík – Dvořák, Pometlo, Malec – J. Kuřítko, Zeman, M. Kuřítko
6
Branky a nahrávky: 5. Herget, 31. Slanina (Stejskal, Hudečka), 45. Slanina (Stejskal, Čermák) - 10. Dvořák (Malec, Pometlo), 20. Kotlík (Zelený), 27. Kotlík (Vysloužil), 40. Dvořák (Pometlo, Malec), 45. Kuřítko J. (Zeman), 53. Vysloužil. Rozhodčí: Trombík - Tuizal, Řezáč. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 288. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:6.

Průběh utkání

Lépe vstoupili do zápasu domácí, kteří se ujali vedení jako první. Jihlava ale brzy vyrovnala a těsně před koncem úvodní dvacetiminutovky udeřila ještě jednou. „Ve druhé třetině jsme taky dali gól v samotném závěru. To už není náhoda. V poslední době se to stává pravidlem. Vždycky, když se soupeř začne zvedat, zasadíme mu ránu. V tom je síla tohohle mančaftu,“ pochvaloval si výkon svých svěřenců trenér.

Také v závěrečné části se Dukla držela výsledku 2:1 a znovu si tak připsala dva body, tentokrát za výhru 6:3. „Všichni kluci zaslouží pochvalu. Včetně Honzy Jíry, který předvedl ve druhé třetině jeden super zákrok. Domácí v podstatě stříleli do prázdné brány a on ještě stačil zareagovat,“ uznale pokyvoval hlavou Totter.

Nakonec ale přeci jen našel i dva stíny na výkonu svého týmu. „Naši obránci si občas naprosto zbytečně komplikovali život špatnou rozehrávkou. A taky při přesilovce máme problém. Dva kluci se drží nacvičeného signálu, ale další dva hrají něco úplně jiného,“ uvedl šéf střídačky jihlavských mladíků. "I když my jsme dneska stejně moc přesilovek nehráli."

Pro pět svých svěřenců chystají trenéři střídavý start do dvou druholigových celků. „Je to odměna za jejich výkony. Zaslouží si hrát za chlapi. Kotlík a Pometlo nastoupí už teď ve středu za Prostějov a lajna Jarda Kuřítko, Zeman, Martin Kuřítko pomůže Břeclavi. Samozřejmě jejich víkendové starty budeme plánovat aktuálně podle programu,“ prozradil Totter.