4:3
(1:0, 3:1, 0:2)

Junioři posedmé v řadě vyhráli

12.10.2008 / Jakub Mezlík

Ani v nedělním zápase s Novým Jičínem jihlavští junioři neklopýtli a pokračují v cestě za postupem do extraligy. O sedmém vítězství v řadě rozhodli ve druhé třetině, kdy svému soupeři odskočili na rozdíl tří branek. V poslední dvacetiminutovce sice hosté snížili na 4:3, ale těsný náskok už Dukla uhájila. Brankou a dvěma asistencemi se na výhře podílel Luboš Rosendorf.
12.10.2008 15:15, 1. liga juniorů skupiny C - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Posmyk, Rosendorf, Zelený, Randa, Vacek, Cirhan, Vacek - Kotlík, Polcar, Vysloužil - Dvořák, Pometlo, Malec - Kuřítko M., Zeman, Kuřítko J. - Brabec, Tůma
4

HK Nový Jičín

Jahodář - Valchář, Urban, Marek M., Jaškin, Kitzberger, Zbranek - Zedník, Marek J., Gulda - Toman, Vítek, Částečka J. - Částečka R., Michálek, Šimko - Křesťan
3
Branky a nahrávky: 11. Zeman (Rosendorf), 23. Polcar (Kotlík, Rosendorf), 34. Rosendorf (Vysloužil, Kotlík), 36. Vysloužil (Kotlík) - 33. Částečka R. (Michálek), 41. Urban (Zedník), 54. Gulda. Rozhodčí: Čech - Skopal, Rittich. Vyloučení: 7:7, navíc Dvořák (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 150. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3.

Průběh utkání

Jihlavští junioři letos válí v oslabení. Potvrdili to i proti Novému Jičínu, úvodní gól zápasu totiž vstřelil Adam Zeman právě při početní nevýhodě. V 11. minutě dostal ideální přihrávku do úniku od Rosendorfa a krásným blafákem překonal Jahodáře v brance Gedosu - 1:0. Už od začátku domácí vévodili hře, hosté vyráželi do ojedinělých brejků. V závěru první třetiny mohl vedení Dukly zvýšit Martin Kuřítko, ale sám před úplně prázdnou brankou nepochopitelně selhal a ukázal, že i z metru lze odkrytou klec minout.

Rozhodující náskok si domácí tým vypracoval v prostřední dvacetiminutovce. Ve 23. minutě zasunul bekhendem puk za ležícího Jahodáře Michael Polcar - 2:0. O deset minut později hosté potrestali zbytečné vyloučení Pometla a dostali se na dostřel. Přesně švihem pod víko se trefil Roman Částečka - 2:1. Jihlavská odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Po dvaačtyřiceti sekundách od inkasované branky vrátil Dukle dvoubrankový náskok Luboš Rosendorf a za další dvě minuty přidal ještě jednu trefu Martin Vysloužil - 4:1.

Deset sekund ve třetí části stačilo hostům na zkorigování výsledku, od modré se přesně trefil Martin Urban - 4:2. Do žádného velkého tlaku na vyrovnání Dukla Nový Jičín dlouho nepouštěla. Domácí si hlídali dvoubrankové vedení, z ojedinělé akce však Gedos snížil. V 54. minutě dorazil z bezprostřední blízkosti kotouč za Navrátila Petr Gulda - 4:3. Tento těsný náskok už jihlavští junioři uhájili a oslavili zisk dalších dvou bodů.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (Jihlava): "S bodama jsem spokojenej, ale to je asi tak jediný. Byla tam z naší strany spousta neproměněných šancí a špatný nástup do třetí třetiny, kdy soupeř po gólu na 4:2 ožil a začal riskovat, zkoušel nebezpečné dlouhé přihrávky. Někteří hráči by si za fauly zasloužili posadit, ale chtěli jsme zapojit všechny, takže jsme hráli i v závěru na jedenáct útočníků. Hráči podvědomě trochu polevili, ale naštěstí jsme už výhru udrželi, i když nám tam šli několikrát sami na bránu. Obzvlášť mezi 55. a 57. minutou to bylo špatné, neumění soupeře nám ale dost pomohlo a v závěru už jsme to udrželi dobře. Nicméně jsme tam dnes jak já, tak hráči, udělali spoustu chyb a musíme se z toho poučit."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie