2:5
(1:0, 1:4, 0:1)

Juniory Dukly nedokázalo zastavit ani Uherské Hradiště

17.10.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavští junioři zdolali dalšího soupeře. Tentokrát si zajeli pro vítězství 5:2 do Uherského Hradiště a byla to už osmá výhra svěřenců trenéra Aleše Tottera řadě. „Jsme rádi, že jsme udrželi sérii. Myslím, že od poloviny zápasu jsme byli jednoznačně lepším týmem,“ radoval se kouč jihlavských mladíků. O branky Dukly se podělila pětice Martin Vysloužil, Dan Kotlík, Ondřej Malec, Luděk Dvořák a Adam Zeman.
17.10.2008 18:30, 1. liga juniorů skupiny C - 13. kolo

HC Uherské Hradiště

2

HC Dukla Jihlava

Jíra – Musil, Posmyk, Zelený, Randa, Vacek, Rosendorf – Koltík, Polcar, Vysloužil – Dvořák, Pometlo, Malec – J. Kuřítko, Zeman, M. Kuřítko
5
Branky a nahrávky: 13. Karpíšek, 35. Blažek - 26. Vysloužil (Kotlík), 33. Kotlík, 36. Malec (Pometlo, Zeman), 39. Dvořák (Pometlo), 50. Zeman (Randa). Rozhodčí: Mech - Held, Lošťák. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5.

Průběh utkání

První třetina ovšem lépe vyšla domácím, kteří se ujali vedení 1:0. „Do páté minuty jsme je skoro k ničemu nepustili, jenomže pak se začali osmělovat a z jednoho takového brejku po našem minipropadáku jsme dostali gól. Navíc hodně nešťastný, kdy si náš hráč tečoval puk do vlastní sítě,“ přiznal Totter.

Ve druhé části ale Dukla vyrovnala a pak se dokonce sama ujala vedení. „A zase přišlo takové drobné zaváhání, kterého soupeř využil. Uherské Hradiště má jedno z nejširších kluzišť, a to nám chvilku dělalo problémy. Pak jsme ale trochu změnili taktiku, začali jsme hrát na krátké přihrávky a využívali jsme toho, že máme rychlé bruslaře,“ prozradil trenér.

Znovu odskočila Jihlava domácímu týmu ve dvojnásobné početní výhodě. „To podle mě rozhodlo. Přesilovku jsme dokázali využít po nějakých dvanácti vteřinách a brzy jsme pak přidali další gól. No a v poslední třetině už jsme si vítězství pohlídali,“ usmíval se spokojený kouč. V tabulce totiž jeho mužstvo dál zůstává neohroženě na prvním místě.

Nyní mají junioři Dukly volno, k dalšímu zápasu nastoupí až v pátek na domácím ledě. Odpočívat ale nebudou úplně všichni. „Sedm hráčů bude stejně hrát. Musil půjde v sobotu pomoct dorostu, Kotlík s Pometlem a Zeleným nastoupí ve druhé lize a trojice Jarda Kuřítko, Zeman, Martin Kuřítko by si měla o víkendu zahrát za áčko,“ prozradil Totter.

K přípravě se pak opět celý tým sejde v pondělí. „Zaměříme se trochu na kondici, trénink si po delší době zase zpestříme kick boxem. Doufám, že si kluci přes víkend pořádně odpočinou. Tedy ti, kteří nemají žádné zápasové povinnosti,“ zakončil hodnocení trenér.