2:1
(0:0, 1:1, 1:0)

Junioři tentokrát o vítězství dlouho bojovali

24.10.2008 / Jakub Mezlík

Bojovný a dlouho nerozhodnutý zápas sehráli v pátek na vlastním ledě junioři Dukly Jihlava. Po bezbrankové první třetině se hosté z Frýdku-Místku dostali v úvodu druhé dvacetiminutovky do vedení. Do konce třetiny však vyrovnal Martin Vysloužil. Tentýž hráč byl i u vítězného gólu. Po jeho střele dorazil kotouč za záda frýdeckého gólmana Adam Pometlo. Dukla tak porazila Frýdek-Místek 2:1.
24.10.2008 17:45, 1. liga juniorů skupiny C - 14. kolo

HC Dukla Jihlava

Jíra - Posmyk, Musil, Zelený, Randa, Rosendorf, Vacek, Cirhan - Kotlík, Polcar, Vysloužil - Dvořák, Pometlo, Malec - Němec, Kuřítko J., Kuřítko M. - Brabec, Tůma
2

Frýdek-Místek

Hanuska - Maladenka, Kimla, Kocurek, Matzke, Urbaczka, Poláček, Konečný - Zuber, Slípek, Uherek - Balcar, Sluštík, Motyka - Čimbera, Barčák, Slunský - Bystroň, Přívara
1
Branky a nahrávky: 34. Vysloužil (Polcar), 50. Pometlo (Vysloužil) - 22. Sluštík (Matzke). Rozhodčí: Ondřej - Blažek, Paulík. Vyloučení: 10:7, navíc Sluštík (FRM) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 70. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

První třetina pátečního zápasu příliš zajímavých okamžiků nepřinesla, oba týmy pozorně bránily. Za zmínku tak stojí snad jedině šance jihlavského útočníka Vysloužila, který ve 12. minutě ujel v oslabení. Proti Hanuskovi ve frýdecké brance předvedl pěkný blafák do bekhendu, kotouč ale nakonec skončil pouze na horní síťce hostující branky.

Ve druhé části se již skóre pohnulo. Po minutě a čtyřiceti čtyřech sekundách ujel jihlavské obraně Jan Sluštík a zakončil přesně k tyči – 0:1. Jihlavané potom hráli dlouho v početní převaze, ale neuspěli ani v přesilovkách pět na tři. Jak už to ale letos u juniorů Dukly bývá, branku nakonec vstřelili v oslabení. Podruhé v zápase ujel Martin Vysloužil, objel Hanusku a přesně forhendem zakončil - 1:1.

Rozhodnutí dramatického zápasu přišlo v polovině třetí třetiny, kdy se povedlo Adamu Pometlovi dorazil za Hanuskova záda Vysloužilovu střelu 2:1. Hosté si sice v závěru dokázali při power-play vytvořit obrovský tlak, za Jíru však kotouč neprotlačili, a tak si svěřenci Aleš Tottera připsali další dva body.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (trenér Jihlavy): „Dvě třetiny bylo na našich hráčích vidět, že jsou unavení. Asi jsme příliš intenzivně trénovali, je to trochu naše chyba, ale bohužel ani hráči se neozvali, že už je toho na ně moc. Je v pořádku, že každý trénink jedou na sto procent, ale musíme o tom víc mluvit. Také naše střelba dnes nebyla vůbec dobrá, i když jí pilujeme. Nevyužili jsme ani přesilovky, hrajeme je moc složitě, málo střílíme, asi budeme muset udělat speciální formace a ne točit všechny lajny."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie