3:7
(1:3, 1:3, 1:1)

Junioři Dukly protáhli sérii vítězství na deset v řadě

26.10.2008 / Eva Streichsbierová

Junioři Dukly Jihlava zaokrouhlili počet vítězství v řadě na deset. V pátek doma vybojovali dva body v souboji s Frýdkem-Místkem za výsledek 2:1 a o dva dny později vyhráli v Přerově přesvědčivě 7:3. „Rychle se bruslilo, chodilo se do těla, řekl bych extraligový hokej. I domácí trenér nás pochválil,“ prozradil hlavní kouč prvoligové jihlavské juniorky Aleš Totter. Nejlepším střelcem Dukly byl Jaroslav Kuřítko, který se trefil dvakrát.
26.10.2008 11:45, 1. liga juniorů skupiny C - 15. kolo

HC ZUBR Přerov

Okáč - Hoferek, Brázda, Bosák, Šrámek, Klimecký, Blinka, M.Ferenc, Vaněk, Šteiner, Holík, Menšík, J.Ferenc, Nedbal, Blaheta, Kundrátek, Hradil, Schaffer, Konečný
3

HC Dukla Jihlava

Navrátil – Musil, Posmyk, Zelený, Randa, Vacek, Rosendorf, Cirhan – Kotlík, Polcar, Vysloužil – Dvořák, Pometlo, Malec – Jaroslav Kuřítko, Zeman, Martin Kuřítko – Němec, Brabec, Tůma
7
Branky a nahrávky: 10. Klimecký (Menšík, Kundrátek), 23. Holík (Kundrátek), 52. Vaněk (Klimecký) - 4. Dvořák (Pometlo, Zelený), 14. Zeman (Kuřítko M.), 19. Kuřítko J (Kuřítko M., Zeman), 22. Rosendorf (Zeman), 27. Kuřítko J. (Kotlík), 39. Vysloužil (Polcar), 41. Malec (Kotlík). Rozhodčí: Polák - Chocholouš, Krátký. Vyloučení: 7:13, navíc Menšík, Konečný (oba PRE) 10 min. OT - Kuřítko M. (JIH) 10 min. OT. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:7, 3:7.

Průběh utkání

Zatímco v pátek si jihlavský kouč stěžoval na neproměňování přesilových her, tentokrát mohl být spokojený. Jeho svěřenci zaznamenali v početní převaze hned tři góly. „Volili jsme speciálně složené útoky a vyplatilo se nám to. Je pravda, že jsme sice taky dvakrát sami inkasovali v oslabení, ale jinak zvládli kluci zápas velmi dobře,“ nešetřil chválou trenér.

V Přerově se hrál v neděli odpoledne oboustranně tvrdý hokej. Většinou v rámci pravidel, i když občas se samozřejmě vyloučení nevyhnulo ani jedno mužstvo. „Nedorazil původně nominovaný sudí, takže nám pískal extraligový rozhodčí Roman Polák a můžu říct, že lepší řízení zápasu jsem letos ještě nezažil. A to říkám i přesto, že víc vyloučených jsme měli my,“ uznale pokyvoval hlavou Totter.

První dvě třetiny vyhráli mladíci Dukly shodným výsledkem 3:1, v poslední už si pak svůj náskok v pohodě hlídali. „Slíbili jsme klukům za desátou výhru v řadě dva dny volna, takže budou odpočívat v pondělí i v úterý. Všichni si to zaslouží,“ prohlásil trenér.

Ten si zatím spolupráci s jihlavským juniorským týmem nemůže vynachválit. Jeho svěřenci prý plní všechny pokyny s nadšením a bez odmlouvání. „Byl jsem jako trenér mládeže třikrát mistrem republiky, ale nikdy jsem ještě netrénoval takhle charakterní tým kluků. Jsou neskutečně pracovití. A to neříkám jenom kvůli tomu, že jsme desetkrát vyhráli. Za tím si budu stát, ať už tahle sezona dopadne jakkoliv,“ vysekl svému mančaftu poklonu Totter.