6:2
(2:1, 0:1, 4:0)

Junioři roznesli Jestřáby ve třetí třetině

31.10.2008 / Jakub Mezlík

Už po sedmi minutách vedli jihlavští junioři nad Prostějovem o dvě branky, hosté ale dokázali průbeh zápasu zdramatizovat a do konce druhé třetiny vyrovnali. V poslední dvacetiminutovce však předvedli domácí čtyřbrankovou smršť a zvítězili 6:2. Dvě branky Dukly vstřelil Martin Vysloužil, o další zásahy se postarali Ondřej Němec, Ondřej Malec, Jan Zelený a Martin Kuřítko.
31.10.2008 14:00, 1. liga juniorů skupiny C - 16. kolo

HC Dukla Jihlava

Jíra - Posmyk, Rosendorf, Zelený, Randa, Vacek, Cirhan - Němec, Polcar, Vysloužil - Dvořák L., Kotlík, Malec - Kuřítko J., Zeman A., Kuřítko M. - Brabec, Tůma
6

LHK Jestřábi Prostějov

Matoušek - Kolibár, Dvořák J., Hrdlička, Finkes, Navrátil L., Tlčík, Tomiga, Rek - Cik, Zeman T., Oliberius, Skácel, Kryl, Berčák, Jeneš, Stráněl, Stloukal, Žilka, Šmilňák, Spáčil
2
Branky a nahrávky: 5. Němec (Polcar), 7. Malec (Kotlík), 46. Vysloužil (Němec, Polcar), 51. Zelený (Kuřítko J.), 53. Vysloužil (Polcar), 58. Kuřítko M. (Kuřítko J.) - 15. Cik (Zeman T.), 38. Berčák. Rozhodčí: Blecha - Doležálek, Drobílek. Vyloučení: 10:9. Využití: 0:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 50. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 6:2.

Průběh utkání

Do pátečního zápasu vstoupili jihlavští junioři s odhodláním vrátit Prostějovu porážku, kterou utržili na jejich ledě. Byla to totiž dosud jediná prohra, kterou svěřenci Aleše Tottera utržili. A už v 5. minutě se dostali do vedení. Polcar v tísni předložil kotouč Ondřeji Němcovi, který sám před prostějovským gólmanem Matouškem nezaváhal - 1:0.

Za dvě a půl minuty se radovali domácí podruhé. Střelu Kotlíka Matoušek neudržel, puk mu proklouzl mezi betony a Ondřej Malec jej bez větších problémů dopravil do odkryté branky - 2:0. Místo hladkého průběhu se však začala situace domácím postupně komplikovat.

V 15. minutě snížil ve vlastním oslabení z dorážky Jakub Cik - 2:1. Jen díky Jírovi, který předvedl několik výborných zákroků, Dukla udržela těsné vedení do přestávky. Ve druhé třetině neproměnili svoje velké šance Adam Zeman a Ondřej Němec, a tak přišel jestřábí trest. Ve 37. minutě potrestal hrubku v jihlavské obraně Tomáš Berčák a vyrovnal na 2:2.

Třetí třetina už patřila opět domácím. Ve 46. minutě po obrovském závaru překonal Matouška Martin Vysloužil a vrátil Dukle vedení - 3:2. O pět minut později překonal prostějovského gólmana nadvakrát Jan Zelený - 4:2.

V 53. minutě sice dal rozhodčí po potyčce u prostějovské brány hostům výhodu čtyřminutové přesilovky, byli to však domácí, kteří už po čtrnácti sekundách „využili“ oslabení, a podobně jako téměř v každém zápase v početní nevýhodě skórovali. Zblízka se prosadil Martin Vysloužil - 5:2. Dvě a půl minuty pak na konečných 6:2 uzavřel Martin Kuřítko.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (trenér Jihlavy): „Prvních deset minut bylo z naší strany výborných, dělali jsme si se soupeřem, co jsme chtěli. Pak jsme ale udělali v naší přesilovce chybu a dostali jsme zbytečný gól, to samé ve druhé třetině. Naopak jsme se těžko dostávali do pásma soupeře, a když už se nám to povedlo, tak jsme zakončovali ledabyle. V poslední třetině kluci ukázali, že na ně nikdo nemá ve fyzické kondici a opět ukázali, že třetí třetiny máme nejlepší. Za prvních deset minut a poslední třetinu kluci zaslouží pochvalu. Výborně nás podržel i brankář.“