3:2
(0:0, 1:1, 2:1)

Vítězná série skončila, junioři prohráli na ledě Techniky

02.11.2008 / Eva Streichsbierová

Jedenáctizápasovou šňůru vítězství jihlavských juniorů přetrhli mladíci Techniky Brno. V nedělním utkání porazili Duklu na domácím ledě těsně 3:2. Hostům z Jihlavy nestačily k výhře ani dvě přesné trefy útočníka Adama Zemana. „Jednou to přijít muselo. Já ale nemám klukům co vytknout, sehráli jsme parádní zápas,“ prohlásil hlavní trenér juniorů Dukly Aleš Totter.
02.11.2008 12:00, 1. liga juniorů skupiny C - 17. kolo

VSK Technika Brno

Marek - Sedláček, Babic, Šindelář, Kůn, Steiner, Souček, Tatar, Horváth, Konečný, Skácel, Bažant, Mikule, Šedý, Gabriška, Zíma, Staněk, Vychodil, Čech
3

HC Dukla Jihlava

Navrátil (56. Jíra, 57. Navrátil) – Posmyk, Rosendorf, Zelený, Randa, Vacek, Cirhan – Němec, Polcar, Vysloužil – Dvořák, Kotlík, Malec – Kuřítko J., Zeman, Kuřítko M. - Tůma, Brabec
2
Branky a nahrávky: 28. Horváth (Babic), 46. Šedý, 56. Šedý (Gabriška) - 29. Zeman (Posmyk), 53. Zeman (Zelený). Rozhodčí: Polášek - Hejda, Švarc. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

V první třetině se skóre neměnilo a do kabin tak oba soupeři odcházeli za nerozhodného stavu 0:0. „Byli jsme aktivnější a lepší, ale nedokázali jsme dát gól,“ postěžoval si kouč. „Technika má kanadské rozměry kluziště, má na něm určité situace dobře nacvičené,“ dodal.

V prostředním dějství se ujali vedení domácí, kteří využili přesilovku. Dukla ale odpověděla ve stejném stylu, takže i po čtyřiceti minutách měly oba týmy k výhře stejně daleko. „Vždycky nám chyběla vteřina, abychom se dostali ke střele tak, jak jsme potřebovali,“ povzdechl si Totter.

O vítězi nakonec rozhodla až poslední dvacetiminutovka. V ní dala Jihlava pouze jeden gól, naopak Technika se trefila hned dvakrát. „Rozhodly individuální chyby, ale ty prostě občas vyplynou ze hry. Nikdo je neudělal schválně. Samozřejmě jsme vyzkoušeli i power play, ale k nějaké vyložené šanci jsme se už nedostali. Bylo tam jen pár nahozených puků,“ přiznal trenér.

I přes porážku byl ale Totter na svoje svěřence hrdý. „To, jak se snažili o vyrovnání, jak pracovali, opravdu klobouk dolů. I porážka někdy může mít pozitivní dopad. My se z ní do příště poučíme. Budeme mít dost času se na další zápas pořádně připravit,“ zakončil hodnocení kouč jihlavských mladíků.