2:4
(0:2, 1:2, 1:0)

Junioři proti Žďáru zaváhali

14.11.2008 / Pavel Zeman

V zápase 18. kole 1. ligy juniorů se mezi sebe postavili dva celky z Vysočiny. Na led jihlavské Dukly zavítal Žďár nad Sázavou. Od první minuty už hosté vedli a svůj náskok neustále navyšovali. Domácí po první třetině vystřídali gólmany. Do branky se postavil Petr Navrátil, ale ani to nepomohlo. Žďár si z Jihlavy odváží vítězství 4:2.
14.11.2008 17:45, 1. liga juniorů skupiny C - 18. kolo

HC Dukla Jihlava

Jíra (21. Navrátil) - Cirhan, Posmyk, Musil D., Rosendorf, Randa, Vacek, Zelený - Němec, Kotlík, Kuřítko J., Brabec, Dvořák, Malec, Vysloužil, Tůma, Polcar, Kuřítko M.
2

SKLH Žďár nad Sázavou

Sláma - Černý, Kolda, Adam, Staněk, Musil F., Bláha, Šír, Hron - Slavík, Havelka, Fila, Wasserbauer, Jankovský, Zadina, Kunstmüller, Šimon,Simadl, Kosour, Klíma
4
Branky a nahrávky: 21. Vysloužil (Polcar, Musil D.), 49. Kuřítko J. (Vysloužil) - 1. Havelka (Klíma, Musil F.), 20. Adam (Slavík), 26. Hron (Kosour), 26. Fila (TS). Rozhodčí: Jeřábek - Chocholouš, Dřínovský. Vyloučení: 7:7, navíc Havelka (ZNS) 10 min. OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 44:14. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4.

Průběh utkání

Hosté se dostali do vedení už po 52 sekundách. Klíma vyhodnotil situaci 2 na 1 nejlépe jak mohl. Počkal si až domácí obránce poklekne a Pavel Havelka si s výstavní přihrávkou poradil zkušeně - 0:1.

Vyrovnat se domácím nepodařilo, ač Posmykova dělovka od červené po srovnání přímo volala. Levá tyč Slámy byla proti. Udeřilo až v poslední minutě prvního dějství. Od modré vypálil Richard Adam a Jírovi puk prošel mezi rukou a tělem - 0:2.

Na začátku druhé třetiny se domácím podařilo snížit. Záhadným způsobem se puk dokutálel do branky. Gól byl připsán Martinu Vysloužilovi1:2. Žďár to ale nepoložilo. V 26. minutě se trefil Hron a 20 sekund po něm proměnil trestné střílení Petr Fila1:4.

Na Jihlavě byla patrná chuť se s nepříznivým výsledkem poprat, ale kontaktní gól stále nepřicházel. Hra se přiostřila, mantinely duněly. K vidění byl velmi agresivní styl hokeje na obou stranách. Červenožlutí byli ve třetí třetině aktivnější a odměnou jim byla branka na 2:4, kterou z dorážky vstřelil Jaroslav Kuřítko.

Před brankářem Slámou to vřelo. Hosté v poslední části nevyslali na Navrátila jedinou nebezpečnou střelu. Proto se při vyloučení hostujícího Slavíka rozhodl trenér Totter už v 57. minutě zkusil hru bez brankáře. Drtivý tlak ale nedokázali přetavit v branku, a tak prohráli 2:4.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (Jihlava): „Klobouk dolů za týmovou morálku. Za to, jak kluci dřeli až do konce. Někteří hráči tam zvraceli, hráli s rozseknutým rtem, byla tam nějaká krev, ale kluci chtěli. Soupeři nás takticky přehráli na brejky, ale my chceme hrát doma atraktivně útočně. Možná to tlačení do brány tam nebylo. Rozdíl byl v gólmanech."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie