3:2
(1:1, 1:1, 1:0)

Junioři těsně udolali Orlovou

21.11.2008 / Jakub Mezlík

Jihlavští junioři se v pátečním večerním duelu s Orlovou dlouho trápili a nemohli se dostat do ideálního herního tempa. Jak už letos několikrát, dokázali ale v poslední třetině zabrat a svého soupeře udolali 3:2. Dvěma brankami se na výhře podílel Dan Kotlík, další gól přidal Ondřej Posmyk.
21.11.2008 18:45, 1. liga juniorů skupiny C - 20. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Musil, Rosendorf, Zelený, Cirhan, Posmyk,Vacek, Randa – Němec, Polcar, Vysloužil – Dvořák, Kotlík, Malec – Tůma, Zeman, Kuřítko M.
3

HC Orlová

Kolář – Matuška, Gančarčík, Duda, Jurčík, Šurin, Novák M., Beilner, Klepáč – Ševčík, Novák J., Dušek – Kameník, Grepl, Pechanec – Hanzl, Vaněk, Fábry – Matějíček, Vyčesaný, Krupa
2
Branky a nahrávky: 20. Posmyk (Musil), 39. Kotlík (Vacek), 49. Kotlík (Musil, Posmyk) - 2. Pechanec, 40. Novák J. (Gančarčík, Ševčík). Rozhodčí: Hejduk - Novák, Samuel. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 40. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Už po půl minutě dostali domácí výhodu přesilové hry, početní výhoda ale paradoxně přinesla branku v jejich síti. Na modré vybojoval kotouč Antonín Pechanec a svoje sólo zakončil přesnou trefou pod vyrážečku Navrátila - 0:1.

Výkon jihlavských hokejistů byl v první třetině ospalý, přesto se v závěru dočkali vyrovnání. Od modré se tvrdou ranou v přesilovce prosadil Ondřej Posmyk - 1:1.

Gól do šatny však pro Duklu nebyl nijak viditelným impulsem, také v prostřední části byl k vidění poměrně nezáživný hokej. Velkou příležitost ke vstřelení branky měli hosté ve 27. minutě, ale Pechanec nedokázal zakončit akci dva na jednoho, když měl před sebou odkrytou branku.

Diváci se ale nakonec i ve druhé třetině dočkali dvou branek. Duklu nejprve poslal minutu a deset sekund před sirénou do vedení Dan Kotlík, který ujel v oslabení a předvedl ukázkový blafák, hosté ale ještě stihli vyrovnat. Domácí nedůslednost potrestal Jan Novák - 2:2.

Ve třetí části ovšem domácí zabrali a dva body za vítězství vybojovali. Postaral se o to ve 49. minutě v přesilovce Dan Kotlík - 3:2. Hosté měli za nedlouho dobrou příležitost ke srovnání, když hráli více než minutu pět na tři, ale přesilovku nezužitkovali a Dukla už těsný náskok uhlídala.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (Jihlava): „Odehráli jsme velice špatný zápas, působili jsme unaveným dojmem, byli jsme v takové letargii. Nevím, jestli se na nás projevila únava z posledních dnů nebo jsme přetáhli trénink, s klukama jsme o tom teď diskutovali a musíme zjistit, kde byla chyba. Trošku jsme se zvedli v poslední třetině, ale jinak se nám dneska fakt nic nedařilo, z tohoto hlediska je to rozhodně cenné vítězství.“