1:4
(1:2, 0:1, 0:1)

Juniorům se v Brně dařilo, domů vezou oba body

23.11.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavští junioři si zajeli pro další vítězství v letošní prvoligové sezoně do Brna. V souboji s domácí Kometou Úvoz vyhráli 4:1. Dvěma góly se na úspěchu Dukly podílel Michael Polcar, o zbyle dvě přesné trefy se podělili Ondřej Němec s Adamem Zemanem. „Po takovém utkání, které jsme v Brně sehráli, musí být každý trenér spokojený,“ pochválil svůj tým Aleš Totter.
23.11.2008 14:45, 1. liga juniorů skupiny C - 21. kolo

Kometa Úvoz

Vrba (Hubáček) - Ješko, Hájek, Korvas, Hemala, Najt, Tesař, Foral - Trnka, Bednář, Krejčí, Krobauer, Čelechovský, Šidák, Staněk, Gregorovič, Kinzel, Kožár, Harmin, Procházka, Chudý
1

HC Dukla Jihlava

Jíra – Musil, Cirhan, Vacek, Randa, Rosendorf, Posmyk – Kotlík, Polcar, Vysloužil – Brabec, Dvořák, Malec – Němec, Zeman, M. Kuřítko - Tůma
4
Branky a nahrávky: 14. Staněk (Čelechovský) - 8. Němec (Zeman), 13. Polcar (Vysloužil), 26. Polcar (M. Kuřítko), 48. Zeman (Němec). Rozhodčí: Kubičík - Musil, Toman. Vyloučení: 7:11. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

Průběh utkání

Páteční nevýrazný výkon z domácího souboje s Orlovou je definitivně pryč. Jihlavští mladíci byli od dva dny později od začátku duelu lepším týmem a naprosto neomylně kráčeli za sedmnáctou výhrou v soutěži. „Výborně jsme zvládali přesilovky i oslabení,“ nešetřil uznáním hlavní kouč jihlavské juniorky.

Během celého zápasu prý snad jeho svěřenci zaváhali pouze dvakrát. „Měli jsme tam dva takové slabší momenty, kdy jsme si zbytečně zkomplikovali život, ale naštěstí jsme se pokaždé hned vzpamatovali. A pak už nás nemohlo nic zastavit,“ prohlásil Totter.

Dukla tak znovu ukázala, že se jí v poslední době mnohem lépe daří na ledě soupeřů. „Je to pravda, každý k nám přijede hlavně bránit, soustředí se na urputnou defenzivu, a to nám moc nesedí. Venku máme víc prostoru pro naši hru,“ souhlasně pokyvoval hlavou trenér.

Ke zlepšenému výkonu možná pomohl i zkrácený sobotní trénink. „Někdy méně, znamená více. Kluci působili unaveným dojmem, takže jsme se rozhodli pro tento krok. Ale hlavně je tenhle tým hodně uvědomělý, prostě sám poznal, že v pátek to nebylo ono. A právě to dělá dobré mužstvo dobrým mužstvem,“ uvedl Totter.

Také v dalších dvou kolech budou junioři Dukly plnit roli hostů. V pátek zamíří do Kroměříže a v neděli se pak vydají do Šternberku. Doma se pak znovu představí až v pátek 5. prosince, kdy přivítají Krnov.