2:3
(0:1, 2:1, 0:1)

Junioři získali skalp dalšího soupeře, vyhráli v Kroměříži

28.11.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavští junioři rozhodli o vítězství v poslední třetině. Na ledě Kroměříže vybojovali dva cenné body za výhru 3:2, když rozhodující branku vstřelil obránce Luboš Rosendorf. Výraznou měrou přispěl k úspěchu Dukly také gólman Petr Navrátil. „Hlavně v poslední třetině chytil dvě tutovky,“ pochválil svého svěřence hlavní trenér Aleš Totter.
28.11.2008 18:00, 1. liga juniorů skupiny C - 22. kolo

HK Kroměříž

Novák - Gazda, Židlík, Molnár, Skyba, Gajdoš, Motal, Schaffer, Zavadil, Kvasnička, Vinklárek, Suchánek, Murín, Telecký, Dias, Sedlář, Zábojník
2

HC Dukla Jihlava

Navrátil – Musil, Cirhan, Vacek, Randa, Posmyk, Rosendorf – Kotlík, Polcar, Vysloužil – Němec, Dvořák, Malec – J. Kuřítko, Zeman, M. Kuřítko
3
Branky a nahrávky: 29. Sedlář (Murín, Gazda), 35. Skyba - 15. Dvořák (Malec), 35. Zeman (M. Kuřítko), 52. Rosendorf (Zeman). Rozhodčí: Váňa - Velínský, Janča. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 38. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Průběh utkání

Úvodní část vyhrála Jihlava díky přesné střele Luďka Dvořáka 1:0. „Ten rozdíl mohl být mnohem vyšší, bohužel jsme nějaké tři nebo čtyři tutovky spálili,“ povzdechl si kouč.

Ve druhé části pak hráli mladíci Dukly ve dvojnásobné přesilovce, ale ani ta jim nepřinesla kýžené navýšení skóre. „Naopak z ojedinělého protiútoku domácí vyrovnali. A potom šli dokonce na chvilku do vedení,“ prozradil Totter.

Kroměříž totiž svoji šanci v přesilovce pěti proti třem využila. Jenomže z jednogólového náskoku se radovala krátce. „Prakticky hned vzápětí jsme vyrovnali. Pořád jsme přitom ještě hráli v oslabení,“ pochvaloval si šéf jihlavské střídačky.

O osudu utkání rozhodla poslední dvacetiminutovka. „V úvodu třetí třetiny nás strašně moc podržel brankář Navrátil. To bylo asi klíčové. My jsme pak využili přesilovku a dotáhli zápas do vítězného konce,“ oddechl si Totter. „Kluci znovu prokázali, že tenhle tým má velkou sílu,“ dodal spokojeně.

Už v neděli čeká na jihlavské mladíky další cesta na led soupeře. Tentokrát se představí ve Šternberku. „Jsme rádi, že jsme dokázali vyhrát v Kroměříži, udrželi jsme si tak svůj náskok na čele soutěže. A v neděli to budeme chtít znovu potvrdit,“ zakončil hodnocení pátečního duelu jihlavský trenér.