2:4
(0:0, 0:2, 2:2)

Jihlavští junioři uspěli také na ledě Šternberku

30.11.2008 / Eva Streichsbierová

Ani druhá cesta jihlavských hokejistů na led soupeře nebyla o tomto víkendu zbytečná. Po pátečním vítězství 3:2 v Kroměříži si tentokrát přivezli dva body za výhru 4:2 ze Šternberku. „Jsme spokojeni, že si stále držíme pětibodový odstup od druhého v pořadí,“ radoval se z dalšího úspěchu svého týmu hlavní trenér Aleš Totter. O branky se podělili Jaroslav Kuřítko, David Musil, Luděk Dvořák a Martin Kuřítko.
30.11.2008 10:00, 1. liga juniorů skupiny C - 23. kolo

HC TJ Šternberk

Kaplan - Jech, Havlík, Černocký, Jurdič, Šťastný, Axman, Karas, Študent, Koš, Heža, Jakub Zelený, Janků, Mrtvý, Kuba, Rozsypal, Michalík, P. Musil, Horák, Volčko, Vitásek
2

HC Dukla Jihlava

Jíra – Musil, Cirhan, Vacek, Randa, Zelený, Rosendorf – Kotlík, Polcar, Vysloužil – J. Kuřítko, Dvořák, Malec – Němec, Zeman, M. Kuřítko
4
Branky a nahrávky: 44. Koš, 57. Jurdič (Rozsypal) - 26. J. Kuřítko (M. Kuřítko, Jan Zelený), 31. D. Musil (M. Kuřítko, J. Kuřítko), 43. Dvořák (Kotlík, D. Musil), 54. M. Kuřítko (J. Kuřítko, Zeman). Rozhodčí: Škrobák - Adamec, Štěpán. Vyloučení: 11:9. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4.

Průběh utkání

V úvodní dvacetiminutovce se skóre neměnilo. „Byli jsme lepší, ale nemohli jsme se trefit,“ povzdechl si kouč. „Až ve druhé třetině jsme dali dva góly v přesilovce a pak měli ještě další dva nájezdy. Bohužel jeden chytil brankář a druhý skončil na tyči,“ dodal.

Na rozdíl tří gólu odskočila Dukla až na začátku posledního dějství, pak ale přišlo zaváhání, díky němuž Šternberk poprvé skóroval. „Nakonec jsme ještě jeden gól dali a jeden dostali. Každopádně celé utkání jsme měli pod kontrolou,“ pochvaloval si výsledek 4:2 Totter.

V pátek pomohl jihlavské juniorce k vítězství brankář Petr Navrátil, v neděli se tým spoléhal na výkony Jana Jíry. „Oba předvedli v důležitých momentech parádní zákroky, kterými nás podrželi,“ pochválil své svěřence trenér.

Mladíci Dukly nastoupili k zápasu se Šternberkem už v 10 hodin dopoledne, což znamená, že vyrazit na cestu museli hodně brzy. „Kluci vstávali v půl páté, takže ještě v autobusu spali. I proto nám chvilku trvalo, než jsme se dostali do tempa,“ přiznal Totter.