6:1
(2:1, 3:0, 1:0)

Junioři porazili Krnov bez problémů

05.12.2008 / Jakub Mezlík

Jihlavští junioři v pátečním duelu proti krnovským mladíkům nezaváhali. Svému soupeři příliš šancí nedali a získali v pohodě další dva body. V první třetině se dostali do vedení 2:1, když se prosadili Adam Zeman a Dan Kotlík, v prostřední dvacetiminutovce pak rozhodli o svém vítězství. Přesně mířili David Musil, Martin Kuřítko a Luděk Dvořák. V poslední části stanovil na konečných 6:1 Martin Vysloužil.
05.12.2008 17:45, 1. liga juniorů skupiny C - 24. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Cirhan, Musil, Randa, Vacek, Rosendorf - Kotlík, Polcar, Vysloužil - Brabec, Dvořák, Malec - Kuřítko M., Zeman, Kuřítko J. - Tůma, Brabec
6

HC Krnov

Kulhavý (14.Kolbert, 14. Kulhavý) - Ševčík, Haim, Faksa, Kukla, Michálek, Olbrecht - Wittek, Miškov, Bartoň - Vrbka, Čermák, Slanina - Trtík, Kostovský, Závodník
1
Branky a nahrávky: 8. Zeman (Kuřítko M.), 10. Kotlík (Vysloužil), 22. Musil (Němec), 36. Kuřítko M. (Zeman), 37. Dvořák (Němec), 48. Vysloužil (Rosendorf) - 13. Kostovský (Trtík, Olbrecht). Rozhodčí: Ondřej - Hák, Zíka. Vyloučení: 4:8, navíc Kukla (KRN) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1.

Průběh utkání

I když první velkou šanci měli na hokejce krátce po začátku zápasu hosté, jihlavští junioři se rychle rozjeli a po deseti minutách vedli 2:0. Nejprve zakončoval skvělou souhru útoku Adam Zeman, druhou trefu přidal po přesném Vysloužilově pasu do odkryté klece Dan Kotlík.

Na začátku 13. minuty se ovšem hostům podařilo snížit, tvrdou střelou z levého kruhu trefil šibenici Navrátilovy branky Adam Kostovský - 2:1. Brzy nato mohla Dukla vrátit svoje vedení na rozdíl dvou branek, ale Martin Kuřítko neproměnil samostatný nájezd po faulu na něj samotného.

Ve druhé třetině jihlavští hokejisté svůj náskok postupně navyšovali. Už na začátku 22. minuty využil přesilovku David Musil, dvěma slepenými góly v rozmezí 36. a 37. minuty pak zařídili Martin Kuřítko a Luděk Dvořák dvěma přesnými zásahy Dukle vedení 5:1.

V poslední dvacetiminutovce se hrálo téměř celou dobu v obranném pásmu Krnova, domácí junioři měli po většinu času kotouč na svých hokejkách a jejich soupeř se jen bránil. Z převahy však Dukla vytěžila pouze jediný gól, a to z hole Martina Vysloužila, který svůj únik zakončil bekhendovým blafákem - 6:1.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (Jihlava): „Potřebovali jsme takový zápas, kdy jsme nehráli s nervama, rozhodli jsme už vlastně v půlce. Potřebovali jsme klid, zahrát si s chutí, ne to tlačit vůlí jako v některých předchozích zápasech. I když je potřeba nějaká úcta a respekt k soupeři, musím říct, že byl dnes strašně slabý, odevzdaný, měli spoustu zraněných a nemocných, nevěřili si, což nám hrálo do karet. I když jsme vyhráli 6:1, pořád to nebylo ono vzhledem k soupeři. Už je asi znát únava, navíc máme i nějaké nemocné, lepíme to ze dne na den, ale musíme to nějak uhrát do vánoc.“