11:1
(3:1, 3:0, 5:0)

Junioři rozstříleli Uherské Hradiště

12.12.2008 / Jakub Mezlík

Základní část juniorské ligy zakončili hokejisté Dukly vysokým domácím vítězstvím nad Uherským Hradištěm. I když se hosté dostali v pátečním utkání do vedení, poté už na ledě kralovala pouze Jihlava a svého soupeře deklasovala poměrem 11:1. Střelecky zazářil Dan Kotlík, který se trefil čtyřikrát, dvěma brankami se na zisku dvou bodů podíleli Martin Vysloužil, další góly přidali David Musil, Adam Zeman, Štěpán Cirhan, Ondřej Malec a Filip Randa.
12.12.2008 17:45, 1. liga juniorů skupiny C - 26. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Musil, Cirhan, Randa, Vacek, Posmyk, Rosendorf - O. Němec, Polcar, Vysloužil - J. Kuřítko, Kotlík, Dvořák - Brabec, Zeman, Malec - Pometlo, Tůma
11

HC Uherské Hradiště

Omelka - Trněný, Meštánek, Šudoma, Hlaváček, Hubáček, Brištěla - Karpíšek, Hrabec, Oszla - T. Němec, Kundera, Korda - Kreisinger, Kahánek
1
Branky a nahrávky: 9. Kotlík (Posmyk), 16. Vysloužil (Polcar, Němec O.), 18. Vysloužil (Němec O.), 21. Musil (Vysloužil), 34. Zeman (Malec), 36. Kotlík (Pometlo, Vacek), 43. Cirhan (Němec O., Zeman), 45. Kotlík (Kuřítko J.), 49. Kotlík (Kuřítko J.), 52. Malec, 56. Randa (Pometlo) - 9. Němec T. (Korda, Kundera). Rozhodčí: Lerch - Chocholouš, Klein. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 65. Průběh utkání: 0:1, 11:1.

Průběh utkání

Jihlavští junioři proti předposlednímu celku tabulky začali laxně a v 9. minutě je Uherské Hradiště potrestalo vedoucím gólem. „Soupeř jsem přijel oslabený, bez nějakého cíle nebo sebedůvěry, proti takovémuhle týmu ale nesmíme dostat první gól,“ stěžoval si jihlavský trenér Aleš Totter.

Domácí ale s odpovědí dlouho neváhali, ještě v téže minutě se povedlo vyrovnat Danu Kotlíkovi a po dalších dvou trefách Martina Vysloužila si vypracovali do přestávky dvoubrankové vedení. „Je dobře, že se nám povedlo vyrovnat a vyhrát první třetinu 3:1, navíc jsme měli dobrý nástup i do druhé třetiny, a pak už to byla jednoznačná záležitost,“ řekl Totter.

Ve druhé dvacetiminutovce se postupně trefili David Musil, Adam Zeman a Dan Kotlík. Posledně jmenovaný zkompletoval ve třetí části hattrick a navíc přidal ještě jeden gól navrch. Uspěli také Ondřej Malec nebo beci Štěpán Cirhan a Filip Randa. „Jsem rád, že se trefili hráči, kteří obvykle góly nedávají. Určitě je to povzbudí a je to pro ně dobré. Tým jim to přál, mělo to ohlas na střídačce,“ popisuje kouč juniorky uvolněnou atmosféru zápasu.

Přesto lze i na takovém pohodovém utkání nalézt podle trenéra určité chyby. „I když je to 5:1, nemůžeme dovolit, aby nám šli tři soupeřovi hráči na jednoho, nemůže se stát, abychom špatně vystřídali. Ale je to poučení pro další zápasy.“

A jihlavské juniory teď rozhodně nečeká jednoduché období. Základní část skončila, v nadstavbové části ještě před vánoci přivítají dva těžké soupeře, příští neděli je čeká nejvážnější konkurent Havlíčkův Brod. „Kluci teď dostanou tři dny volna, na které se už těšili, a pak začneme zase důkladně trénovat,“ přibližuje nadcházející dny Totter.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie