1:6
(1:1, 0:3, 0:2)

23.11.2003 / Doudy

23.11.2003, Dorostenci A - 19. kolo

HC Dukla Jihlava

Nikodým (Böhm) - Pekárek, Podhorský, Chvátal, Kochánek, Kvasnička, Tůma, Cakl - Hrbatý, Hřeben, Kudláček, Skála, Vlk, Komůrka, Dzurik, Dolana, Cirhan, Holub
1

AZ Heimstaden Havířov

6
Branka Dukly: Chvátal

Průběh utkání

Obě mužstva se hned od počátku vrhla do útoku, a tak již ve 3. minutě mohl změnit skóre Komůrka, kterého hledal svou přihrávkou před brankou hostí Chvátal, ale v rozhodujícím momentu netrefil kotouč. Mužstva se střídala v dobrých střeleckých příležitostech, na sklonku 10. minuty si do šance najížděl Holub, jeho šanci však Panteři zneškodnili jen za cenu faulu. V následné přesilovce vyvinula Dukla enormní tlak, ale hostující gólman Puš držel Havířov nad vodou. Ani to však nestačilo, vteřinu před vypršením trestu poslal puk po ledě na hostující branku Chvátal a kotouč proklouzl skrze betony Puše do sítě Havířova, 1:0. Domácí se však z vedení neradovali dlouho. Ve 14. minutě vybruslil z rohu kluziště nikým neatakován až před Nikodýma Giesel a domácího gólmana prostřelil, 1:1. Do konce třetiny byla znát mírná převaha domácích, se kterou si však hostující obrana v čele s Pušem poradila.

Náznak, pro koho by mohla druhá dvacetiminutovka dopadnout lépe, přišel hned ve 27. sekundě, když se Giesel s Džupin řítili na osamoceného Podhorského, ale ten vše vyřešil bravurním obranným zákrokem. Poté nastaly chvíle promarněných šancí. Ve 4. minutě našel Džupin před domácí brankou volného Škatulu, ten dobrou kličkou oklamal Nikodýma, ale zazvonil pouze na tyč domácí svatyně. Konstrukci branky nastřelili také domácí, po nahrávce Cirhana ji trefil Dolana. Na počátku 11. minuty se po dobré kombinační hře hostí ocitl osamocený Giesel před jihlavskou brankou, ale svou dobrou kličku opět nedotáhl do zakončení, neboť kotouč z jeho hole zastavil příložník hole domácího brankaře. Ještě na konci té samé minuty nastřelil tyč domácí branky Klimša po tom, když Cakl propadl ve středním pásmu a tři hostující útočníci se řítili na jediného domácího obránce. Nevyhnutelné přišlo na sklonku 13. minuty, když si svůj trest odpykával Dolana. Škatula vybruslil zpoza branky, jeho šanci Nikodým vyrazil pouze k nehlídanému Džupinovi a ten poslal hosty do vedení, 1:2. Hosté měli dále hlad po gólech, kombinaci s Krokoslem zakončil přesnou střelou po ledě Veselý a zvyšoval tak na 1:3. Před druhou sirénou ještě našlápl na útočné modré Škatula, dostal se až před Nikodýma a toho překonal pěkným blafákem, 1:4. Třemi góly ve druhé dvacetiminutovce tak strhli hosté vítězství blíže na svou stranu a do kabin odcházeli spokojenější.

Nápor hostí pokračoval i v poslední části hry, do úniku dvou na jednoho se dostali Džupin a Giesel, ale střelu druhého jmenovaného vyrazil Nikodým skluzem. O chvíli později dostal Podhorský netradiční trest dvě minuty plus do konce utkání po podražení pronikajícího Kuchaře. Na počátku 10. minuty najížděli hosté dva na jednoho jihlavského obránce, Veselý vybídl ke skórování Komendu a ten překonal Nikodýma střelou do protipohybu kolem vyrážečky, 1:5. Ještě na konci téže minuty skončilo k překvapení všech nahození Kuchaře od modré za Nikodýmovými zády, domácí trenér Polcar na nastalou situaci zareagoval oddechovým časem a střídáním brankařů, 1:6. Do branky se tedy postavil Böhm. Hosté měli do konce zápasu ještě několik šancí, ale náhradník v domácí bráně již nekapituloval a tak byl stav 1:6 konečným.