7:4
(4:0, 2:2, 1:2)

30.11.2003 / Doudy

30.11.2003, Dorostenci A - 21. kolo

HC Dukla Jihlava

Böhm - Pekárek, Podhorský, Chvátal, Kochánek, Kvasnička, Kružík - Hrbatý, Hřeben, Man, Kudláček, Dzurik, Dolana, Cirhan, Komůrka, Holub, Koreš
7

Ytong Brno

4
Branky Dukly: Holub, Pekárek, Hřeben, Dzurik, Hrbatý, Koreš, Kudláček

Průběh utkání

Po vlažném vstupu do utkání z obou stran přišla hned trefa do černého, to když Holub našlápl na červené, prosadil se přes dva obránce hostí a perfektní střelou nejprve zazvonil o břevno hostující branky, od kterého se kotouč posléze odrazil za brankovou čáru, 1:0. V průběhu 9. minuty na sebe poprvé upozornili hosté. Kašpar si udělal prostor před brankou, ke gólové radosti mu však chybělo přesnější zakončení. Ihned nato rozpoutali Brňané v jihlavském obranném pásmu útočný kolotoč, který domácí jen se štěstím ubránili. V 11. minutě se nejprve prosadil Hrbatý, ten svůj únik však ještě nezakončil. Ještě v téže minutě se v přesilovce usadila Dukla v třetině soupeře, Hřeben našel od modré najíždějícího Pekárka a ten výstavní střelou golfovým úderem pod víko nedal hostujícímu Samsonovi šanci, 2:0. Dvě minuty nato se Hřeben proměnil z nahrávače na střelce a po pěkném Podhorského pasu našel skulinku mezi betony hostujícího brankaře, 3:0. Před koncem první části hry nejprve nastřelil hostující Musil břevno Böhmovi branky a posléze si na druhé straně nabruslil mezi kruhy Dzurik a poslal puk po ledě do branky. Uzavřel tak účet první třetiny na 4:0.

Do druhé dvacetiminutovky nastoupili hosté v bráně s náhradníkem Chadimům, který hosty podržel několika dobrými zásahy. V 6. minutě poslal přihrávku Dolana Kudláčkovi, jeho šanci však hostující gólman za svá záda nepropustil. Posléze zneškodnil Chadim ještě šanci Holuba, na Hrbatého vyjetí zpoza byl však již krátký a domácí kapitán tak zvýšil náskok domácích již na plných pět branek, 5:0. Po vyloučení Dolany hráli přesilovku hosté, Juřek vypálil od modré a jeho střelu tečoval před Böhmem do sítě Nemčanovský, 5:1. Na sklonku 14. minuty se dostal Pekárek do stejné střelecké pozice, z jaké zvyšoval na 2:0, jeho opět povedenou střelu však tentokrát brněnský brankář vytěsnil ramenem nad branku. Čtyři minuty před závěrem třetiny si vybral slabší chvilku jinak výborně chytající brankář Dukly Böhm, když propustil za svá záda nevýraznou střelu Juřka od modré, 5:2. V polovině 18. minuty se dostal za brankou hostí ke kotouči Koreš, svým vyjetím zpoza branky zaskočil Chadima a dostal puk až za brankovou čáru, 6:2. Minutu před druhou sirénou se dostal po nedůrazném Kvasničkově vyhození puku z obranného pásma Píša, ale s jeho pokusem si Böhm poradil.

Na počátku třetí třetiny se prosadil gólově hosté, z prostoru mezi kruhy se prosadil Píša a snížil tak na 6:3. Trefa do černého hosty vyburcovala a ti se snažili ze všech sil zkorigovat výsledek, vytvořili si převahu, mladíky Dukly však podržel efektivními zákroky Böhm. Zvláště se vyznamenal proti dvěma šancím Němčanovského, jemuž ani z jedné nedovolil skórovat. Šanci si tvořili i domácí, ve 14. minutě se brněnskou obranou proháčkoval Dzurik, jeho šanci však Chadim zneškodnil. Dvě minuty před koncem závěrečné třetiny však hosté přece jen snížili. Böhm neudržel Juřkovu střelu od modré v lapačce a Úlehla mu vrátil kotouč do branky, 6:4. Konečnou podobu dal výsledku Kudláček, kterého svou přihrávkou vybídl ke skórování Dzurik, 7:4.