4:3
(2:1, 1:1, 1:1)

19.12.2003 / Doudy

19.12.2003, Dorostenci A - 25. kolo

HC Dukla Jihlava

Nikodým - Pekárek, Hobza, Heřman, Kochánek, Podhorský, Novák - Man, Hrbatý, Hřeben - Skála, Cirhan, Komůrka - Kudláček J., Dolana, Dzurik
4

SK Horácká Slavia Třebíč

3
Branky Dukly: Podhorský, Kochánek, Dzurik, Hřeben

Průběh utkání

Utkání nezačalo pro domácí příliš šťastně. Hned na počátku 2. minuty přihrál hostující Kaláb Dostálovi a ten poprvé překonal jihlavského Nikodýma, 0:1. Odpověď domácího družstva však na sebe nenechala dlouho čekat. Zpoza branky vybruslil Kudláček, po jeho střele z bezprostřední blízkosti se kotouč odrazil od gólmana hostí vysoko nahoru a v nastalé situaci se nejlépe zorientoval Podhorský, který puk procpal za záda Ondrůje, 1:1. V celém dalším průběhu první třetiny měli enormní tlak hosté, ale ztroskotávali buď na pozorném Nikodýmovi nebo na vlastním neklidu při zakončení. Udeřilo tedy na druhé straně. V polovině 19. minuty pykal za sekání na trestné lavici třebíčský Burian, domácí kombinovali v útočném pásmu, Dzurik našel před brankou volného Kochánka a ten souhru přesně zakončil, 2:1. Za tohoto stavu se mužstva rozešla do kabin.

Po nástupu do druhé dvacetiminutovky byli i nadále po gólech hladovější hosté, ale jak již bylo v zápase pravidlem, ujala se šance Dukly. Dolana našel svým pasem Dzurika a ten tvrdou střelou nedal Ondrůjovi šanci, 3:1. To vyhnalo gólmana hostí na střídačku a na jeho místo se postavil Zháňal. Z podprůměrné třetiny vynikalo snad jen vyloučení hostujícího Buly na 5 minut plus osobní trest do konce utkání za píchnutí špičkou hole. Domácí však tuto nabídku k navýšení skóre nevyužili. Když už se zdálo, že se stav do konce druhé části hry měnit nebude, přihrál Pálka na červené našlápnutému Burianovi, který usměrnil kotouč na Dostála a ten svůj výpad zakončil přesnou střelou po ledě k levé tyči, 3:2.

Do poslední třetiny vstoupili hosté podobně jako do té úvodní. Po přihrávce Laše využil nekoncentrovanosti domácích Burian a střelou k pravé tyči překonal Nikodýma, 3:3. Rozhodující moment utkání však přišel v průběhu 9. minuty. Ke střele od modré čáry se dostal Hřeben a kotouč z jeho hole si nešťastně srazil bruslí do vlastní brány třebíčský obránce, 4:3. Dukla dostala kotouč do branky ještě jednou po strkanici v brankovišti hostí, ale protože hlavní sudí zapískal ještě před tím, než puk přejel brankovou čáru, nemohl gól uznat. Horácka Slavia měla pak ještě hodnou řádku šancí, ale gólově se nemohla prosadit. A když i střela Kalába z nadějné pozice několik vteřin před koncem utkání skončila v Nikodýmově lapačce, mohli domácí slavit důležité vítězství.