5:4
(2:2, 1:1, 2:1)

09.01.2004 / Doudy

09.01.2004, Dorostenci A - 27. kolo

HC Dukla Jihlava

Nikodým - Pekárek, Podhorský, Chvátal, Novák, Kvasnička, Heřman, Hobza - Hrbatý, Hřeben, Man, Vlk, Komůrka, Skála,Dolana, Dzurik, Kudláček, Koreš, Holub
5

Karviná

4
Branky Dukly: Dzurik 2, Hřeben 2, Dolana

Průběh utkání

První důležité momenty utkání se začaly dít v 8. minutě. Nejprve se ocitl Dolana sám před hostujícím brankařem, ten však jeho pokus pokryl. Ihned z následného vhazování projel mezi domácími obránci Šulc, vyzkoušel na Nikodýma blafák do bekhendu a ten se ujal, 0:1. Domácí se však z inkasované branky rychle otřepali. Ještě než se stačila naplnit polovina první třetiny, zachytil nedůslednou rozehrávka hostí Kudláček, poslal střílenou přihrávkou kotouč před branku Dzurikovi a ten jej usměrnil do sítě, 1:1. Jihlavští mladíci se však s bleskovým vyrovnáním nespokojili. O minutu později zakombinovala Dukla při signalizované výhodě v obranném pásmu soupeře, Hrbatý poslal kotouč přesně na hůl Hřebenovi a ten poslal puk za brankovou čáru, 2:1. Ještě než se však stačila obě mužstva rozejít do kabin, ujel domácím obráncům opět Šulc, tentokrát svůj nájezd ale neproměnil. Stačil se však rychle zorientovat, vrátil kotouč před odkrytou branku Hošárovi a ten již neměl se zakončením žádný problém, 2:2.

Zpočátku prostřední dvacetiminutovky se opět hrál nepříliš záživný hokej, a tak první vážnější šance přišla až v úvodu 9. minuty, kdy domácí Dzurik přihrál puk Kudláčkovi, ten jej poslal před odkrytou klec Dolanovi, jemuž se však nepodařilo kotouč zpracovat. Poslední jmenovaný si však promarněnou šanci vynahradil a necelých pět minut později, když se za modrou čárou soupeře zmocnil kotouče, popovezl jej do třetiny soupeře a výstavním golfovým úderem vymetl karvinskému brankaři pavučinu v pravém horním růžku, 3:2. To si hosté ale nenechali líbit, v probíhající 16. minutě napřáhl na červené Šlapka a kotouč z jeho hole skončil k překvapení všech až v Nikodýmově síti, 3:3. Vedení zpět na stranu domácích mohl ještě před sirénou strhnout Komůrka, který se neohroženě prosadil mezi dvěma obránci soupeře, chyběl mu však větší klid v zakončení.

Do poslední třetiny nastupovala obě mužstva za vyrovnaného stavu, první branka se podařila vsítit Karviné. Dnes agilní Šulc ujel domácí obraně po pravém křídle a střelou zápěstím překonal Nikodýma, 3:4. Dukle se ale podařilo záhy vyrovnat. Mezi kruhy dobře postavený Hřeben si řekl o přihrávku, dostal ji a přesnou střelou do víka vyrovnal účet utkání na 4:4. O minutu později přišel rozhodující gól utkání, když se do šance dostal Dzurik, svůj první pokus ještě sice v gól neproměnil, ale svým důrazem se mu přece jen nakonec povedlo dostat kotouč za brankovou čáru, 5:4. A protože se skóre do konce zápasu již nezměnilo, neodvezli si hosté z jihlavského ledu ani jeden bod.