5:1
(2:3, 3:0, 0:1)

Junioři svému soupeři oplatili porážku

19.12.2008 / Eva Streichsbierová

V neděli 7. prosince prohráli jihlavští junioři v Jičíně vysoko 0:4, v pátek 19. byl však na Horáckém zimním stadionu obrázek zcela opačný. Svěřenci Aleše Tottera šli od úvodních minut za svým cílem, po druhé třetině byl stav 5:0 pro domácí. Dukla nakonec porazila celek Nového Jičína vysoko 5:1, branku postupně vstřelili Luděk Dvořák, Jaroslav Kuřítko, Filip Randa, Michael Polcar a Adam Zeman.
19.12.2008 18:15, 1. liga juniorů skupiny C - 27. kolo

HC Dukla Jihlava

Jíra - Musil, Vacek, Zelený, Randa, Posmyk, Rosendorf, Cirhan - Němec, Polcar, Vysloužil - Dvořák, Pometlo, Kotlík - Kuřítko, Zeman, Malec - Brabec
5

HK Nový Jičín

Polonyi (Jahodář) - Valchář M., Kitzberger, Marek M., Valchář J., Zbranek, Kalamár, Bajer - Toman, Michálek, Částečka J. - Částečka R., Orság, Šimko - Marek J., Martinčík, Skyba
1
Branky a nahrávky: 4. Dvořák (Kotlík), 12. Kuřítko (Musil, Zelený), 22. Randa (Pometlo), 24. Polcar (Vysloužil), 28. Zeman (Malec) - 43. Michálek (Částečka J.). Rozhodčí: Blecha - Blažek, Jeletz. Vyloučení: 13:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

Průběh utkání

Jihlavští junioři měli svému soupeři co oplácet, 7. prosince si totiž z Nového Jičína přivezli krutou porážku 0:4. Už proto nastoupili do zápasu ve velkém stylu a po čtyřech minutách hry se ujali vedení. „Do Jihlavy jezdí soupeři s respektem, to bylo dnes vidět i na Novém Jičínu,“ prohlásil po utkání hlavní kouč juniorky Aleš Totter.

Do druhé třetiny vstoupili mladíci Dukly s dvougólovým náskokem a během šesti minut ho dokázali navýšit až na 5:0. „Začali jsme víc chodit před bránu, hráli jsme kombinačně a rychle. Mohli jsme vést ještě mnohem víc. Hostující trenér nám ale náš brankostroj zastavil, když si vzal oddechový čas,“ uvedl trenér.

Ve třetím dějství domácí polevili a Nový Jičín snížil na 1:5. „Nechci říct, že bychom začali hrát na sebe, ale přidržovali jsme kotouče a začali zbytečně faulovat. To je u nás typické. V tomhle bychom si měli vzít příklad z Kanaďanů, ti hrají za jakéhokoliv stavu pořád naplno,“ zlobil se Totter.

Zbytek utkání dohrával jeho tým pouze ve třech proti pěti, na trestné lavici sedělo v jednu chvíli pět jihlavských hokejistů. „Jsem si jistý, že pokud by byl stav 0:0, tak by k tomu nedošlo,“ přesvědčoval kouč. „Každopádně doufám, že si z toho kluci vezmou ponaučení. Některé ty fauly byly vyloženě hloupé,“ dodal.

Což by se Dukle nemuselo třeba už v nedělním souboji vyplatit. Jihlavští mladíci totiž přivítají v 15.15 na Horáckém zimním stadionu druhý tým prvoligové tabulky – Havlíčkův Brod.