2:2
(0:0, 1:0, 1:2)

Derby nenašlo vítěze

21.12.2008 / Jakub Mezlík

Souboj dvou nejlepších týmu první juniorské ligy skončil remízou 2:2. Domácí sice nad Rebely dvakrát vedla, ale hosté dokázali pokaždé najít odpoveď. O branky Dukly se podělily kapitán Luděk Dvořák a posilova z jihlavského Atýmu Libor Bezděk. Oba soupeře i nadále od sebe dělí pět bodů.
21.12.2008 15:15, 1. liga juniorů skupiny C - 28. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Musil D., Vacek, Zelený, Randa, Posmyk, Rosendorf - Němec O., Polcar, Vysloužil - Dvořák, Pometlo, Kotlík - Kuřítko J., Zeman, Malec - Man, Bezděk, Matějka
2

HC Rebel Havlíčkův Brod

Volf - Bělohlávek, Novotný, Musil J., Němec V., Hájek, Venc, Šplíchal - Milfait J., Hadrava, Kubát - Milfait M., Škaryd, Zohorna - Myslivec, Varga, Ondráček - Blažek
2
Branky a nahrávky: 40. Dvořák (Pometlo, Kotlík), 49. Bezděk (Musil D.) - 45. Milfait J. (Blažek, Hadrava), 55. Milfait M. (Blažek, Němec V.). Rozhodčí: Volf - Chocholouš, Klein. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 330. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2.

Průběh utkání

Důležité derby začalo z obou stran opatrně, soupeři se v úvodu spíše oťukávali, přesto se hrál zápas ve velkém tempu. „Parádní tempo, málo přerušení, tak by to mělo vypadat,“ pochvaloval si jihlavský kouč Aleš Totter. Na gól se však na Horáckém zimním stadionu čekalo až do poslední minuty druhé třetiny.

Ještě předtím však měly gól na hokejkách oba týmy. Ve 28. minutě chyboval Posmyk a do brejku se dostal havlíčkobrodský Zohorna, ovšem jeho zakončení Navrátil výborně pokryl. Na druhé straně trefil ve 37. minutě Bezděk tyč. Až ve 40. minutě se domácí junioři dočkali. Gólman Volf kapituloval po dvojici střel Luďka Dvořáka z bezprostřední blízkosti - 1:0.

Poslední dvacetiminutovka byla na branky podstatně bohatší. Hostům se povedlo brzy vyrovnat zásluhou Jana Milfajta, který potrestal Posmykovo vyloučení a zblízka dorazil puk do odkryté jihlavské branky - 1:1. „Bohužel tam byl z naší strany nedůraz před brankou, ale nebyla to jen jedna chyba, byla to série chyb, které se nakupili,“ vysvětloval jihlavský kouč.

I když jihlavští brzy strhli vedení zpět na svoji stranu, nakonec se oba týmy rozešly smírně. Na přesilovkový gól Libora Bezděka ze 49. minuty odpověděl o šest minut později Marek Milfajt - 2:2. „Když jsme dali na 2:1, měli jsme jasnou převahu, spoustu šancí, třeba Ondra Němec šel sám na gólmana. Bohužel nedali jsme gól a byli jsme za to potrestaní,“ litoval po zápase Totter.

S předvedenou hrou některých hráčů ovšem nebyl spokojen. „Ne všichni podali optimální výkon, ale ukázalo se nám, pokud se probojujeme do baráže, s kým můžeme počítat a s kým ne. Někteří hráli pasivně a alibisticky, a to nejde potrénovat, to se ukáže až v takhle těžkých zápasech. Nicméně jsme rádi, že jsme udrželi pět bodů náskok, protože pořád v podvědomí s baráží počítáme. A teď potřebujeme pár dní volna,“ uzavřel hodnocení Totter.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie