2:2
(2:0, 0:1, 0:1)

Z Přerova se vraceli junioři s bodem

04.01.2009 / Wally, Eva Streichsbierová

Na led třetího Přerova zamířili v neděli 4. ledna jihlavští junioři. Úvodní dvacetiminutovka se lépe povedla domácím Zubrům, kteří v ní dokázali dvakrát skórovat. Svěřenci Aleše Tottera našli recept na výborně chytajícího gólmana Okáče až ve 27. minutě, kdy se prosadil Martin Vysloužil. Konečnou podobu výsledku dal v 56. minutě kapitán Luděk Dvořák. Junioři Dukly remizovali v Přerově 2:2.
04.01.2009 11:45, 1. liga juniorů skupiny C - 29. kolo

HC ZUBR Přerov

Okáč - Hoferek, Ryšánek, Prinke, Bosák, Dočkal, Šrámek, Mališka, Blinka, M. Ferenc, Šteiner, Holík, Vencel, J. Ferenc, Blaheta, Menšík, Hradil, Schaffer, Konečný
2

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Vacek, Musil, Randa, Zelený, Posmyk, Rosendorf - Kotlík, Polcar, Vysloužil - Dvořák, Pometlo, J. Kuřítko - Němec, Zeman, Malec - M. Kuřítko
2
Branky a nahrávky: 10. Blaheta (Šrámek), 15. Vencel (Menšík, J. Ferenc) - 27. Vysloužil (Polcar), 56. Dvořák (M. Kuřítko, Zeman). Rozhodčí: Přikryl - Kašík, Trunečka. Vyloučení: 10:10, navíc Menšík (PRE) 5 + do konce utkání - J. Kuřítko, Kotlík (oba JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 2:0, 2:2.

Průběh utkání

Úvodní dvacetiminutovka se jihlavským mladíkům příliš nepovedla, naopak soupeř v ní skóroval hned dvakrát a dostal se do dvougólového vedení. „Nemohli jsme dlouho najít rytmus, u všeho jsme byli o krok později. A oba góly, které jsme inkasovali, byly hodně zbytečné,“ zlobil se hlavní kouč juniorů Aleš Totter.

V dalším průběhu utkání mohl Přerov svůj náskok ještě navýšit, ale jihlavský brankář Petr Navrátil už víckrát nekapituloval. Naopak Dukle se podařilo v prostřední části snížit na 1:2. „Výborně jsem hráli především oslabení, a právě v něm jsme taky dali gól,“ pochvaloval si hru ve čtyřech trenér.

Dvacet vteřin před druhým odchodem do kabin měla Jihlava na hokejkách vyrovnání, hlavní sudí totiž nařídil trestné střílení za faul ve vyložené šanci. Jenomže Dukla nabídnutou příležitost nevyužila. „Bohužel to Adam Zeman netrefil,“ povzdechl si Totter.

Hubený náskok drželi domácí až do 56. minuty, kdy se povedlo Luďkovi Dvořákovi vyrovnat. Na stavu 2:2 už se pak nic neměnilo a oba týmy braly bod. „Musím před klukama smeknout. Za to, jak dokázali ten zápas otočit, opravdu klobouk dolu,“ uznale pokyvoval hlavou šéf jihlavské střídačky.

Podle něj mělo utkání na ledě Přerova vše, co k dobrému zápasu patří. „Divákům se určitě muselo líbit. Dokonce viděli i pořádný pěstní souboj. Rozhodčí ho sice nenechali dojít až do konce, ale troufám si říct, že na body vyhrál Dan Kotlík,“ prohlásil Totter.

V prvoligové tabulce patří jihlavským juniorům stále vedoucí příčka, před druhým Havlíčkovým Brodem má čtyřbodový náskok.