14:0
(7:0, 6:0, 1:0)

Junioři zničili Kometu čtrnácti góly

09.01.2009 / Jakub Mezlík

Nejvyšší vítězství jihlavských juniorů v letošní sezoně nabídlo páteční domácí utkání proti Kometě Úvozu. Hokejisté Dukly už v první třetině nasázeli svému soupeři sedm branek, dalších šest pak přidali v prostřední části. V poslední dvacetiminutovce už se Jihlava trefila pouze jednou a zvítězila 14:0. Nejlepším jihlavským střelcem byl se čtyřmi zásahy Martin Kuřítko.
09.01.2009 17:45, 1. liga juniorů skupiny C - 30. kolo

HC Dukla Jihlava

Jíra - Musil, Vacek, Zelený, Randa, Rosendorf, Posmyk, Cirhan, Šustr - Němec, Polcar, Vysloužil - Dvořák, Pometlo, Malec - Kotlík, Zeman, Kuřítko M. - Brabec
14

Kometa Úvoz

Klimeš (12. Guštafík, 29. Klimeš) - Ježko, Hájek, Lysoň, Najt, Korvas, Sedláček - Krobauer, Krejčí, Kinzel - Gregorovič, Novák, Trnka - Harmim, Novotný, Röhrl - Chudý
0
Branky a nahrávky: 1. Malec (Dvořák, Zelený), 2. Kuřítko M. (Kotlík), 10. Kotlík (Kuřítko M.), 12. Brabec (Musil), 12. Kotlík (Randa, Zeman), 13. Vysloužil (Němec), 19. Zeman (Kuřítko M.), 23. Kuřítko M. (Zeman, Kotlík), 23. Musil (Polcar), 28. Němec (Pometlo), 29. Zeman (Kotlík), 36. Kuřítko M. (Cirhan), 38. Kuřítko M. (Zelený, Zeman), 59. Pometlo (Malec). Rozhodčí: Čech - Rittich, Skopal. Vyloučení: 4:6, navíc Dvořák (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 70. Průběh utkání: 14:0.

Průběh utkání

Domácí hokejisté už od prvních minut nenechávali nikoho na pochybách, kdo bude zápasu vládnout. „Vyšel nám začátek, dobře jsme se tam tlačili před branku a padly nám tam góly z dorážek,“ pochválil své svěřence jihlavský trenér Aleš Totter.

Velmi nepříjemný moment pak přišel v 6. minutě. Zákrok domácího kapitána Luďka Dvořáka na Jakuba Nováka u hrazení skončil zdraněním hostujícího hráče a následným převozem do nemocnice.

Po druhé třetině vedla Jihlava už 13:0 a ve třetí dvacetiminutovce přidali červenožlutí ještě jednu trefu. „Projevuje se prosinec, kdy jsme dvojfázově trénovali a nyní se to začíná vracet,“ našel příčiny úspěchu Totter.

V neděli jihlavské mladíky čeká Žďár, tým, který letos ještě neporazili. „Bude to tam těžký v tom prostředí, Žďár je na nás namotivovaný, ale já doufám, že jsme se dneska nevystříleli, a věřím, že tam uspějeme,“ uzavírá trenér.