1:4
(0:2, 1:1, 0:1)

Junioři Dukly konečně zlomili žďárské prokletí

11.01.2009 / Eva Streichsbierová

Junioři Dukly cestovali v rámci 31. kola do Žďáru nad Sázavou, chtěli zde konečně prolomit letošní prokletí. Jihlavští mladíci vstoupili do utkání dobře, po dvaceti minutách vedli 2:0, když se prosadili Adam Pometlo a Ondřej Posmyk. Ve druhé části vstřelily oba celky po brance, za hosty Adam Zeman. Konečnou podobu výsledku stanovil v poslední třetině Martin Kuřítko. Oporou v brankovišti se ukázal Petr Navrátil, který zlikvidoval i trestné střílení.
11.01.2009 11:45, 1. liga juniorů skupiny C - 31. kolo

SKLH Žďár nad Sázavou

Sláma – M. Černý, Staněk, Wasserbauer, Kolda, Adam, F. Musil - Šír, Hron, Slavík, Plch, Jankovský, Zadina, Kosour, Šimon, Horký, Klíma
1

HC Dukla Jihlava

Navrátil – Musil, Vacek, Zelený, Randa, Posmyk, Rosendorf, Šustr, Cirhan – J. Kuřítko, Polcar, Vysloužil – Dvořák, Pometlo, Malec – Kotlík, Zeman, M. Kuřítko – Němec, Brabec
4
Branky a nahrávky: 24. Plch (Adam) - 2. Pometlo (Zelený), 19. Posmyk (Pometlo), 33. Zeman (Musil, Zelený), 55. M. Kuřítko (Kotlík). Rozhodčí: Pešina - Novák, Samuel. Vyloučení: 16:11, navíc Slavík, Zadina (oba ZNS) 10 min. OT - Dvořák 10 min. OT., J. Kuřítko (oba JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Průběh utkání

Jihlavští mladíci začali parádně, hned v úvodu se ujali vedení díky Adamu Pometlovi. Druhý gól pak přidali těsně před koncem první třetiny. „Náš výkon ale stejně nebyl takový, jaký bychom si asi představovali. Letos už nám Žďár sebral tři body a na psychice kluků to bylo malinko znát. Zejména ve chvíli, kdy se domácím podařilo ve druhé třetině snížit na 1:2,“ prohlásil hlavní kouč Aleš Totter.

Prostřední dvacetiminutovka zápasu byla poznamenána častým vylučováním. Trestná lavice v podstatě ani na chvilku nevychladla. „Rozhodčí podal ve druhé části nejhorší výkon, který jsem zatím v letošní sezoně viděl. Bylo tam spoustu nesmyslných výroků. Nechci si na něj stěžovat, protože nám neuškodil. On uškodil hokeji,“ zkritizoval sudího Pešinu jihlavský trenér.

Přesto i po čtyřiceti minutách vedla Jihlava o dva góly. „Ale to časté vylučování nám absolutně nesvědčilo. Pokud hrajeme moc v oslabení, neumíme chytnout pořádný rytmus. Naštěstí jsme to zvládli. V poslední třetině nás pak hodně podržel gólman Navrátil, který chytil trestné střílení a tím bylo definitivně jasno,“ pochválil svého svěřence Totter.

Jihlava vyhrála ve Žďáru nad Sázavou 4:1 a zůstává v čele prvoligové tabulky. Její bilance z víkendových duelů je úctyhodná. V pátek porazila Dukly Kometu Úvoz vysoko 14:0 a o dva dny později brala dva body za vítězství na ledě žďárského rivala.