8:2
(1:1, 5:0, 2:1)

Junioři rozhodli ve druhé třetině

16.01.2009 / Jakub Mezlík

Jihlavští junioři v pátečním domácím zápase proti Krnovu nezaváhali a připsali si další dva body. I když po první třetině svítil na ukazateli skóre stav 1:1, ve druhé třetině se Dukla trefila pětkrát, a rozhodla tak o svém vítězství. Ve třetí části se ještě domácí trefili dvakrát, hosté jednou, a utkání tak skončilo jasným vítězstvím Jihlavy 8:2. Brankou a dvěma asistencemi se na bodovém zisku podílel Michael Polcar.
16.01.2009 17:45, 1. liga juniorů skupiny C - 32. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil (41. Šťastný) - Musil, Vacek, Zelený, Randa, Šustr, Rosendorf, Cirhan - Němec, Polcar, Vysloužil - Dvořák, Pometlo, Kuřítko J. - Kuřítko M., Zeman, Kotlík - Malec, Brabec
8

HC Krnov

Kulhavý - Řezníček, Bulacký, Mrkva, Olbrecht, Faxa, Haim - Miškov, Kostovský, Svoboda - Rypar, Trtík, Wittek - Jelen, Závodník
2
Branky a nahrávky: 12. Dvořák (Kuřítko J.), 21. Musil (Polcar), 24. Malec (Šustr, Zeman), 33. Vysloužil (Polcar), 34. Polcar (Němec, Vysloužil), 35. Kuřítko M. (Kotlík, Zeman), 50. Kuřítko (Pometlo), 58. Rosendorf (Kotlík, Kuřítko M.) - 5. Miškov (Řezníček), 46. Trtík (Mrkva). Rozhodčí: Pokorný - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Průběh utkání: 0:1, 6:1, 6:2, 8:2.

Průběh utkání

Jihlavští junioři byli sice od samého začátku aktivnějším týmem a hrálo se převážně v obranném pásmu Krnova, přesto se do vedení dostali hosté. Domácí obrana zapomněla za svými zády Ondřeje Miškova, a ten svoje sólo zakončil pěkným bekhendovým blafákem. Dukle se povedlo výborně chytajícího krnovského brankáře Kulhavého do konce první dvacetiminutovky překonat alespoň jednou. Akci dva na jednoho zakončil po přihrávce Jaroslava Kuřítka do odkryté branky Luděk Dvořák.

„První třetina nebyla z naší strany příliš dobrá, snažili jsme hrát profesorský hokej, bez bojovnosti, mysleli jsme si už od rozcvičky, že to půjde samo a že soupeř se porazí sám. A to bohužel tak nebylo, nedělali jsme to, co jsme měli. Měli jsme více dominovat té hře,“ věděl trenér Aleš Totter

Ve druhé třetině už domácí ukázali svoji sílu a soupeře zničili pěti góly. Už po devatenácti sekundách se prosadil David Musil, rychle nato přidal další trefu kapitán Luděk Dvořák. Krátce po polovině zápasu pak Dukla během dvou a půl minut vstřelila tři branky a bylo po zápase. Prosadili se Martin Vysloužil, Michael Polcar a Martin Kuřítko.

Ve třetí části nahradil v jihlavské brance Navrátila dorostenec Šťastný. Brzy jej sice překonal přesilovkovou dorážkou Jakub Trtík, další šance už ale mladý gólman zlikvidoval. Naopak domácí mladíci vstřelili zásluhou Jaroslava Kuřítka a Luboše Rosendorfa další dvě branky a dovedli utkání do vítězného konce.

Kuriózní moment přichystal na závěr zápasu Totter, který si vzal dvě sekundy před koncem za stavu 8:2 oddechový čas a odvolal gólmana. „My to jen tak zkoušíme. Je to proto, abychom dali tomu týmu nějaký impuls, aby tam jen nešel odehrát ty dvě sekundy. Učit je na něco se koncentrovat, protože ne vše si vyzkoušíme v tréninku,“ vysvětlil kouč.