1:3
(0:0, 1:1, 0:2)

Junioři porazili Techniku díky povedenému závěru

18.01.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavští junioři pokračují ve vítězném tažení. Tentokrát si zajeli pro dva body na led Techniky Brno, kde vyhráli 3:1. O svém úspěchu přitom rozhodli až v posledním dějství, v němž se do sítě domácího gólmana trefili Dan Kotlík a Luděk Dvořák. „Jsem moc spokojený, byl to parádní hokej,“ pochvaloval si zápas hlavní kouč jihlavských juniorů Aleš Totter.
18.01.2009 12:00, 1. liga juniorů skupiny C - 33. kolo

VSK Technika Brno

Marek - Steiner, Souček, Šindelář, Babic, Sedláček, Tatar, Gabriška, Šedý, Mikule, Bažant, Čech
1

HC Dukla Jihlava

Navrátil – Musil, Vacek, Zelený, Randa, Rosendorf, Šustr, Cirhan – Malec, Polcar, Vysloužil – Dvořák, Pometlo, J. Kuřítko – Kotlík, Zeman, M. Kuřítko – Němec, Brabec
3
Branky a nahrávky: 34. Mikule (Čech) - 25. M. Kuřítko (Šustr), 43. Kotlík (Zeman), 60. Dvořák (Pometlo, Musil). Rozhodčí: Coufal - Pavlík, Jaška. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Průběh utkání

V úvodní třetině gól nepadl, i když blíž k němu měli v této části hry spíše domácí. „My jsme nevyhráli snad jediný souboj, hořela nám střelba,“ vyjmenovával nedostatky trenér. „Prostě bylo vidět, že domácí měli mnohem starší tým. Úvod zvládli lépe,“ uznale pokyvoval hlavou.

Od druhého dějství se ale obraz utkání změnil a za delší konec provazu začala tahat Dukla. „Zpřesnili jsme hru, najednou jsme vyhrávali osobní souboje, byli jsme lepší. Jenom v koncovce nám to pořád moc nešlo,“ přiznal Totter. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu 1:1.

O všem rozhodla závěrečná část. Už po pěti minutách rozebrali jihlavští mladíci domácí obranu a Dan Kotlík poslal hosty do vedení. V závěru přidal Luděk Dvořák pojistku v podobě třetího gólu, takže se Dukla těšila z výhry 3:1. „Hodně nás podržel gólman Navrátil. Byl celou dobu naší jistotou,“ nešetřil chválou šéf jihlavské střídačky.

Za poslední čtyři kola posbírala Jihlava plný počet bodů, přičemž její skóre má z té doby úctyhodnou podobu 29:4. „Podali jsme kompaktní výkon. Každý měl na ledě svoji roli,“ radoval se Totter. „Vytknout můžu klukům opravdu jenom tu koncovku,“ dodal kouč vedoucího týmu prvoligové tabulky.