1:7
(1:1, 0:3, 0:3)

Junioři si připsali další body, vyhráli v Novém Jičíně

23.01.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavští junioři zvládli zápas v Novém Jičíně a stále si udržují dostatečný odstup od druhého Havlíčkova Brodu. V pátečním utkání 34. kola první ligy slavili mladíci Dukly výhru 7:1. „Od začátku jsme byli lepší, ale šance jsme začali proměňovat až ve druhé polovině zápasu,“ prozradil hlavní kouč Aleš Totter. Střelecky se duel povedl především Adamu Pometlovi, který se trefil dvakrát.
23.01.2009 15:00, 1. liga juniorů skupiny C - 34. kolo

HK Nový Jičín

Polonyi - M. Valchář, Kitzberger, M. Marek, Kalamár, Zbranek, J. Valchář - J. Částečka, Michálek, Toman - Gulda, Křesťan, R. Částečka - Gebauer, Šimko, J. Marek - Skyba, Byrtus, Martinčík
1

HC Dukla Jihlava

Navrátil – Musil, Vacek, Zelený, Randa, Posmyk, Rosendorf, Šustr, Cirhan – Malec, Polcar, Vysloužil – Dvořák, Pometlo, Jaroslav Kuřítko – Kotlík, Zeman, Martin Kuřítko – Němec, Brabec
7
Branky a nahrávky: 15. M. Marek - 5. Pometlo (J. Kuřítko, Dvořák), 31. Posmyk (Zelený, M. Kuřítko), 38. Pometlo (Němec), 39. Polcar (Malec, Vacek), 47. Němec (Kotlík), 47. Vysloužil (Polcar), 49. M. Kuřítko (Zeman). Vyloučení: 7:5, navíc J. Kuřítko (JIH) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:7.

Průběh utkání

V úvodní dvacetiminutovce se skóre měnilo pouze dvakrát, a to na obou stranách. „Měli jsme víc ze hry, jenomže pak jsme udělali jednu chybu a dovolili soupeři skórovat,“ povzdechl si trenér. „Jihlavě se v Novém Jičíně nepodařilo vyhrát už strašně dlouho, což bylo na klukách na začátku dost vidět. Byli nervózní,“ dodal.

Té se hosté zbavili až zhruba po třiceti minutách hry, kdy se jim podařilo proměnit dvojnásobnou přesilovku a ujali se vedení 2:1. „Využili jsme ji po deseti vteřinách. Brzy na to jsme dali třetí gól, a pak po krásné akci čtvrtý. V tu chvíli bylo rozhodnuto,“ oddechl si Totter.

Přesto Dukla svého soupeře nešetřila a nasázela mu v posledním dějství další tři branky. Vítězství 7:1 ji dává jistotu na čele tabulky. „Teď bude asi o něco nervóznější Havlíčkův Brod. Ví, že nás bude muset porazit, aby nás měl pořád na dohled,“ prohlásil šéf střídačky jihlavských juniorů. V Kotlině se jeho svěřenci představí v neděli v 10 hodin.

Jeden ze sedmi gólů Dukly vstřelil v Novém Jičíně obránce Ondřej Posmyk, který v minulých dnech laboroval se zraněním. „Bylo vidět, že jeho hra ještě nebyla úplně optimální, ale pro nás je důležitý a já věřím, že bude co nejdřív stoprocentně v pořádku,“ přiznal Totter.

Spolehlivý výkon opět podal také brankář Petr Navrátil, který v utkání kapituloval pouze jednou. „Zase chytal velmi dobře. Podržel nás,“ pochválil svého svěřence trenér. „S Honzou Jírou se doplňují a přejou si navzájem úspěch. To je pro nás moc dobře,“ dodal.