3:4
(2:0, 0:2, 1:2)

Junioři Dukly udělali důležitý krok, baráž už mají na dohled

25.01.2009 / Eva Streichsbierová

Parádní hokejové představení předvedli prvoligoví jihlavští junioři na ledě druhého nejlepšího týmu soutěže. Po první třetině sice prohrávali s havlíčkobrodskými Rebely o dva góly, ale od druhé třetiny zabrali a nakonec si domů zaslouženě vezli důležitou výhru 4:3. Rozhodující branku Dukly vstřelil útočník Adam Pometlo.
25.01.2009 10:00, 1. liga juniorů skupiny C - 35. kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod

Pešek - Bělohlávek, J. Musil, Hájek, Šplíchal, Novotný, Dolejš, Vylíčil, Škarýd, Myslivec, M. Milfait, Blažek, J. Milfait, Varga, Szilva, V. Němec, Hadrava, Zohorna
3

HC Dukla Jihlava

Navrátil – D. Musil, Vacek, Zelený, Randa, Posmyk, Rosendorf - Kotlík, Polcar, Vysloužil – Dvořák, Pometlo, Malec – O. Němec, Zeman, M. Kuřítko – J. Kuřítko, Matějka, Brabec
4
Branky a nahrávky: 10. Bělohlávek (Blažek), 10. Škarýd (Vylíčil, Varga), 59. Škarýd - 29. M. Kuřítko (D. Musil), 32. Posmyk (Pometlo, Dvořák), 49. Polcar (M. Kuřítko), 53. Pometlo. Rozhodčí: Kubeš - Špringl, Tasch. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 220. Průběh utkání: 2:0, 2:4, 3:4.

Průběh utkání

Úvodní třetina jihlavským mladíkům nevyšla. „I když zase tak špatná z naší strany nebyla. Prvních pět minut nástupu domácích jsme přežili, a to jsme chtěli. Bohužel potom jsme udělali dvě chyby a soupeř nás potrestal. Posledních pět minut už to ale bylo zase dobré. Gól jsme sice nedali, ovšem kluci poznali, že to půjde,“ prozradil trenér juniorky Aleš Totter.

O přestávce promluvil svým svěřencům do duše a od druhé části byl obraz hry úplně jiný. „Musím poděkovat Frantovi Musilovi, který za námi přišel a řekl dva tři poznatky, které jsou líp vidět z hlediště. Já přidal zybtek a začalo to fungovat. Vůbec jsme na kluky nekřičeli, jenom jsme je upozornili na pár věcí a stačilo to. Bylo na nich vidět, že strašně chtějí,“ uvedl kouč.

Během chvilky se juniorům Dukly podařilo náskok Rebelů smazat, na ledě v tu chvíli jasně dominovali. „Pokud budeme hrát takovým způsobem i v baráži, tak nemám absolutně strach. Kluci hráli fantasticky,“ nešetřil chválou na adresu svých svěřenců. Zmínka o prolínací soutěži o extraligu je v případě Jihlavy zcela namístě. Pět kol před koncem soutěže má totiž Dukla před svým soupeřem z Havlíčkova Brodu šestibodový náskok. A navíc lepší bilanci vzájemných zápasů.

„Věřím, že v téhle eufórii, která po zápase vypukla, už to v klidu dohrajeme,“ svěřil se Totter. „Mám velkou radost. Když jsem totiž do Jihlavy loni v létě přišel, tak se mi lidi smáli, že tady ti kluci jsou špatní, že je to hrozný tým, se kterým se nedá pracovat. Jenomže, kdo dneska viděl zápas v Brodě, musel uznat, že jenom v nich to tehdy nebylo. Jihlava má určitě do budoucnosti na čem stavět,“ dodal přesvědčivě.

Klíčovým momentem nedělního utkání v Kotlině bylo podle něj neproměněné trestné střílení domácího týmu v poslední části. „Brankář Navrátil ho parádně chytil a v tu chvíli jsem věřil, že minimálně bod domů povezeme. Nakonec z toho byly dva,“ radoval se Totter. „Třetí důležitý gól dával Polcar, kterého jsem ve druhé třetině nechal sedět. Na tom je hodně vidět charakter kluků. Nikdo není uražený, že chvilku nehraje,“ uznale pokyvoval hlavou.

Minutu před koncem si sice jihlavští mladíci nechali dát kontaktní branku, ale závěr zápasu už zvládli na výbornou. A z ledu regionálního rivala tak vydolovali oba dva body. „Všechny naše zápasy s Brodem byly parádní. Viděl jsem v jakých emocích se hrály souboje chlapů, dorostu, osmičky, devítky, to se s našimi zápasy vůbec nedá srovnat. Všechny čtyři byly naprosto korektní,“ nechal se slyšet Totter.

Havlíčkův Brod podle něj odvádí po celou sezonu skvělé výkony. „Moc si vážím Vaška Adama, který tady juniorku trénuje. Neuvěřitelně dokázal ty kluky zvednout a byli nám obrovským soupeřem. Tedy ještě jsou, ale jak už jsem řekl, věřím, že tohle vedení už z ruky nepustíme,“ zakončil hodnocení povedeného utkání šéf střídačky jihlavský juniorů.