11:2
(6:0, 2:0, 3:2)

Junioři si doma otevřeli střelnici

29.01.2009 / Jakub Mezlík

Souboj vedoucího celku tabulky se třetím byl ve čtvrtek k vidění na Horáckém zimním stadionu. Mladíci Dukly již od úvodních minut dokazovali, že jsou na prvním místě právem. Po první dvacetiminutovce byl stav 6:0, po čtyřiceti minutách vedli svěřenci Aleše Tottera již 8:0. Hosté zabrali až na začátku poslední části, kdy se jim podařilo vstřelil dvě branky. Poslední slovo však měli jihlavští junioři, kteří nakonec zvítězili 11:2. Pěti body se na vysoké výhře podílel Adam Zeman.
29.01.2009 16:45, 1. liga juniorů skupiny C - 36. kolo

HC Dukla Jihlava

Jíra - Posmyk, Vacek, Zelený, Randa, Šustr, Rosendorf, Cirhan - Němec, Kotlík, Kuřítko J. - Dvořák, Pometlo, Brabec - Polcar, Zeman, Vysloužil - Malec
11

HC ZUBR Přerov

Okáč (12. Ginter, 21. Okáč, 48. Ginter) - Pírek, Ferenc, Hoferek, Brázda, Bosák, Konečný - Valouch, Mališka, Hradil - Šrámek, Šteiner, Holík - Dočkal, Blinka, Vaněk
2
Branky a nahrávky: 1. Kuřítko J. (Kotlík), 9. Malec (Rosendorf, Pometlo), 12. Dvořák (Pometlo), 13. Polcar (Zeman), 14. Kuřítko J. (Kotlík, Němec), 16. Zeman (Rosendorf), 23. Zeman (Polcar), 26. Polcar (Zeman), 45. Šustr (Pometlo), 47. Dvořák (Vacek), 48. Vysloužil (Zeman, Polcar) - 43. Vaněk (Mališka), 44. Šteiner (Holík). Rozhodčí: Čech - Rittich, Skopal. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Průběh utkání: 8:0, 8:2, 11:2.

Průběh utkání

Jihlavští junioři se rozjeli velmi rychle, už po osmnácti sekundách je poslal do vedení Jaroslav Kuřítko. A i když se potom na osm minut skóre zastavilo, během dalších osmi se trefili domácí hned pětkrát. Dukla vedla po první dvacetiminutovce 6:0 a bylo prakticky rozhodnuto.

„V posledních zápasech nám první třetiny nevyšly, takže tentokrát jsme hráče upozorňovali, ať se na to soustředí,“ vysvětloval kouč juniorky Aleš Totter. „Tentokrát ji kluci zvládli parádně a určili v ní, jak se bude utkání vyvíjet.“

Nakonec skóre narostlo až na pro soupeře hrozivých 11:2, přičemž poslední tři a půl minuty již za tohoto stavu hráli dokonce domácí bez brankáře. „Chtěli jsme, aby to ten tým nešel jen dohrát, aby to pro kluky bylo nějaké oživení. A navíc takové situace si tak dobře v tréninku nevyzkoušíme jako v zápase,“ vysvětloval Totter důvod Jírova odvolání.

Junioři tak potvrdili svoji suverenitu a bez problémů směřují za barážovým cílem. „Už díky vítězství v Brodě jsme prakticky rozhodli soutěž pro sebe, takže z kluků spadl psychický tlak, že musí,“ uzavřel Totter.