5:5
(1:2, 3:0, 1:3)

Junioři Dukly si definitivně zahrají baráž o extraligu

13.02.2009 / Eva Streichsbierová

Junioři Dukly Jihlava sice na ledě Komety Úvoz pouze remizovali, přesto si definitivně zajistili tři kola před koncem soutěže účast v baráži o extraligu. Na jihu Moravy uhráli svěřenci trenéra Aleše Tottera nerozhodný výsledek 5:5. Dvěma góly se na bodovém zisku podílel Michael Polcar, po jedné brance přidali Ondřej Malec, Dan Kotlík a Filip Randa.
13.02.2009 18:15, 1. liga juniorů skupiny C - 37. kolo

Kometa Úvoz

Vybíral - Lysoň, Hájek, Ješko, Foral, Sedláček S., Najt, Krobauer, Krejčí, Bednář, Kinzel, Lesonický, Čelechovský, Klíma, Harmin, Röhrl, Beránek, Hakl, Sedláček L.
5

HC Dukla Jihlava

Navrátil (31. Jíra) – Posmyk, Cirhan, Vacek, Randa, Rosendorf, Šustr – Němec, Polcar, Vysloužil – Kuřítko J., Pometlo, Malec – Brabec, Kotlík, Kuřítko M.
5
Branky a nahrávky: 2. Sedláček L. (Röhrl, Harmin), 26. Kinzel (Ješko), 27. Sedláček L. (Röhrl, Harmin), 31. Harmin (Sedláček L., Röhrl), 60. Krobauer (Čelechovský) - 5. Polcar (Vysloužil), 17. Malec (Kuřítko J.), 45. Polcar (Posmyk), 46. Kotlík (Vysloužil), 55. Randa. Vyloučení: 10:14, navíc Bednář (KOM) 5 + do konce utkání - Rosendorf 10 min. OT., Kuřítko J. (oba JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2, 4:5, 5:5.

Průběh utkání

Jihlavští mladíci v utkání prohrávali, ale ještě do konce úvodní třetiny dokázali vývoj zápasu zvrátit ve svůj prospěch a do kabin odcházeli s vedením 2:1. „Byl to první zápas po přestávce a dlouho nám trvalo, než jsme se dostali do potřebného tempa,“ vysvětloval kouč slabší rozjezd.

Vyloženě nepovedená ze strany Dukly byla druhá část, kterou junioři z Vysočiny prohráli 0:3 a rázem na soupeře ztráceli dva góly. „Chyběla nám pokora k rozhodčím, divákům, i soupeři. Kluci už před sebou vidí jenom baráž. Ale takhle to nebude fungovat. Nemůžeme jet na půl plynu a pak najednou v baráži přepnout na vyšší rychlostní stupeň,“ zlobil se Totter.

Ve třetí dvacetiminutovce už ale svoje svěřence znovu poznával. Nepříznivý výsledek dokázala Jihlava otočit na 5:4. Vedení ovšem neudržela a brala pouze bod za remízu 5:5. „Měli jsme vyhrát, ale nakonec nám k jistotě stačil i nerozhodný výsledek,“ oddechl si šéf jihlavské střídačky. „Pozitivní bylo, že tři góly z pěti jsme dali v přesilovkách,“ dodal.

Další zápas odehrají mladíci Dukly v neděli na domácím ledě proti Žďáru nad Sázavou. „Ještě to ale není jisté. Soupeř chce utkání přeložit na středu kvůli nějakým zraněním, ale my bychom ho raději odehráli v neděli. Pak bychom totiž měli dvakrát za sebou termín středa, pátek, neděle,“ prozradil Totter.