5:3
(2:2, 1:0, 2:1)

Junioři si v derby poradili se Žďárem

15.02.2009 / Jakub Mezlík

Jihlavští junioři přivítali v posledním derby letošní sezony Žďár nad Sázavou. Dvakrát v první třetině se svým soupeřem prohrávali, vždy se jim ale povedlo vyrovnat a v závěru druhé třetiny se konečně dostali do vedení. Hosté ve třetí části rychle odpověděli, ale poslední slovo měla opět Dukla. Rozhodující dva góly na konečných 5:3 zařídil Martin Kuřítko. Dvěma brankami se na vítězství podílel také Ondřej Malec a jednou se trefil Martin Vysloužil.
15.02.2009 13:15, 1. liga juniorů skupiny C - 38. kolo

HC Dukla Jihlava

Jíra - Cirhan, Zelený, Vacek, Randa, Šustr, Rosendorf - Brabec, Polcar, Vysloužil - Kotlík, Pometlo, Malec - Němec, Matějka, Kuřítko M.
5

SKLH Žďár nad Sázavou

Holec - Černý M., Kosour, Jícha, Jan - Klíma, Hron, Šír - Šimon, Simandl, Prokš - Kříž, Adam, Horký.
3
Branky a nahrávky: 8. Vysloužil (Polcar), 14. Malec (Kotlík), 38. Malec (Pometlo), 47. Kuřítko M. (Polcar), 57. Kuřítko M. (Rosendorf, Malec) - 4. Adam (Kříž), 9. Šír, 43. Adam. Rozhodčí: Coufal - Humpolíček, Pospíšil. Vyloučení: 12:6, navíc Vysloužil 10 min. OT, Pometlo (oba JIH) 10 min. OT a do konce utkání - Adam (ZNS) 10 min. OT do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 120. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 5:3.

Průběh utkání

Jihlavští junioři s vědomím, že už je baráž o extraligu nemine, přistoupili k zápasu ve vlažném tempu. Žďár dokázal dlouho vzdorovat a být vyrovnaným soupeřem, i přesto, že přijel pouze se čtyřmi obránci a devíti útočníky. „Chci poděkovat soupeři, že přijel, i když neměl kompletní kádr,“ ocenil domácí kouč Aleš Totter. „My jsme nechtěli překládat zápas, protože budeme mít náročný program. Teď se to stupňuje, je toho hodně.“

Dukla rozhodla o svém vítězství až v poslední třetině, kdy se za stavu 3:3 prosadil Martin Kuřítko, a tentýž hráč poté přidal ještě jednu branku. I přes vítězství měl Totter velice rozporuplné pocity. „Hráči se těžko motivují, ale nepůjde to jak se světlem, že najednou před baráží bliknem a budeme hrát lépe, krásněji, přímočaře. To nejde, ti hráči se musí připravovat už teď. V baráži bysme neměli šanci s těma výkonama, co jsme podali teď v pátek a v neděli.“

Dvanáct dvouminutových trestů, statistika, která jihlavské juniory rozhodně nezdobí. Přesto všechna oslabení domácí ubránili a dali v nich dokonce dva góly. „Říkali jsme rozhodčímu, že chceme, aby pískal každý faul od nás, a v první třetině to dodržoval, postupně od toho ale upouštěl. My to potřebujeme natrénovat na klíčové duely, víme o tom, že často faulujeme, a to si prostě nemůžeme dovolit,“ ví jihlavský kouč.