1:8
(0:2, 0:2, 1:4)

Junioři Dukly si zajeli do Krnova pro pohodové vítězství

20.02.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavští junioři potvrdili svoji suverenitu v prvoligové soutěži. V předposledním kole vyhráli na ledě Krnova vysoko 8:1. „Byl to z naší strany lepší průměr,“ zhodnotil výkon svých svěřenců hlavní kouč mladíků Dukly Aleš Totter. Dvěma góly se na výhře podíleli Luboš Rosendorf a Ondřej Malec, jednou se trefili Adam Zeman, Dan Kotlík, Michael Polcar a Ondřej Posmyk.
20.02.2009 18:00, 1. liga juniorů skupiny C - 39. kolo

HC Krnov

Kulhavý (Kolbert) - Ševčík, Řezníček, Michálek, Mrkva, Rýpar, Faksa, Olbrecht, Bartoň, Tošenovjan, Miškov, Kostovský, Wittek, Čermák, Trtík, Jelen, Havlíček, Svoboda, Závodník, Slanina
1

HC Dukla Jihlava

Navrátil – Vacek, Tichý, Zelený, Randa, Posmyk, Rosendorf, Šustr, Cirhan – Němec, Polcar, Vysloužil – Kuřítko J., Pometlo, Malec – Kotlík, Zeman, Kuřítko M. – Pěška, Matějka, Brabec
8
Branky a nahrávky: 52. Wittek (Mišlov, Miškov) - 9. Rosendorf (Kuřítko M., Kotlík), 18. Zeman (Kotlík), 22. Malec (Pometlo), 32. Rosendorf (Polcar), 42. Kotlík (Kuřítko M., Zeman), 49. Polcar, 53. Malec (Polcar), 59. Posmyk (Zeman). Vyloučení: 3:8, navíc Trtík (KRN) 10 min. OT. - Němec (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:6, 1:6, 1:8.

Průběh utkání

Trenér tentokrát postavil do utkání čtyři kompletní pětky, prostor dostali i tři dorostenci. „Určitě nezklamali,“ pochválil trojici Tichý, Pěška, Matějka. „I zbytek týmu přijal mladší kluky bez problémů, navzájem se povzbuzovali. Byl to kolektivní výkon,“ dodal.

Pro juniorský tým Dukly Jihlava je ale v letošní sezoně typická spíše hra na tři formace, a tak chvíli trvalo, než se Totterovi svěřenci dostali do tempa. „Zhruba do poloviny utkání s námi domácí drželi krok, ale ve zbytku zápasu už jsme byli jasně lepší. Dařilo se nám v přesilovkách, což je před startem baráže pozitivní. Navíc nám výborně zachytal Petr Navrátil,“ radoval se kouč.

V závěrečné třetině jihlavští mladíci svého soupeře přestříleli 4:1 a slavili vysoké vítězství. Jednu vrásku na čele ale trenér po zápase přeci jen měl. „Onemocněl nám Vysloužil, utkání nedohrál. Měl teplotu, bolela ho hlava. Je to pro nás hodně důležitý hráč, takže budeme dělat všechno proto, aby se do středy uzdravil,“ prohlásil Totter.

Ve středu zahájí Dukla svoji závěrečnou etapu, která by ji měla na konci dovést ke kýženému cíli – postupu do extraligy. „Následující souboj s Technikou Brno pro nás bude generálkou. Znovu postavíme i pár dorostenců,“ prozradil šéf jihlavské střídačky. Jeho tým nastoupí proti brněnskému soupeři na Horáckém zimním stadionu v sobotu v 16.30.