4:0
(0:0, 0:0, 4:0)

30.01.2004 / Doudy

30.01.2004, Dorostenci A - 33. kolo

HC Dukla Jihlava

Nikodým - Pekárek, Podhorský, Kružík, Novák, Chvátal, Kochánek - Hrbatý, Hřeben, Man, Kudláček, Komůrka, Cirhan, Dolana, Dzurik, Stejskal
4

LHK Jestřábi Prostějov

0
Branky Dukly: Kružík 2, Dolana, Dzurik

Průběh utkání

První vážnější šanci utkání si vypracovalo domácí mužstvo. Hřeben uvolnil přesnou přihrávkou Mana, které však nedokázal usměrnit kotouč mezi tyče prostějovského Švacha. Vzápětí odpověděli z protiútoku také hosté, když se rychlonohý Zapletal dostal nejdříve k nahozenému puku, tváří v tvář Nikodýmovi však nastřelil pouze tyč domácí klece. I další vážnější příležitost ke skórování patřila v probíhající 13. minutě hostím. Müller poslal puk před brankou volnému Kučera, pohotovým rozklekem se však blýskl domácí gólman. V poslední minutě úvodní třetiny mohl nejprve skórovat Man, který však ani nadvakrát Švacha nepokořil, z následného protiútoku se domácí vyhnuli brance do kabin jen za cenu faulu Nováka.

Po první bezbrankové třetině vstoupila do té druhé obě mužstva útočně naladěna. V 27. minutě se obratně uvolnil Dzurik, poslal kotouč našlápnutému Stejskalovi, kterému však kotouč ve finální fázi jeho kličky odskočil z hole. Na to za hosty reagoval Zapletal, který se proháčkoval až před Nikodýma, domácí gólman mu však překazil radost pravým betonem. V minutě 35 vyrobil obránce hostí Mamal obrovskou hrubku při rozehrávce, když namazal mezi kruhy číhajícímu Stejskalovi, který však pálil vedle. Ještě před vypršením prostřední části hry si nabruslil do prostoru mezi kruhy Hřeben, jeho povedenou střelu však Švach lapil efektivně do své lapačky.

Brzy po nástupu do poslední třetiny padl po skrumáži v prostějovském brankovišti první gól z hole Hřebena, který však nebyl pro předchozí zapískání hlavního sudího uznán. Na platný zásah si tak museli domácí počkat do 46. minuty. Kudláček si narazil kotouč s Komůrkou, jeho střela se odrazila od bránících hráčů k najíždějícímu Kružíkovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě včetně gólmana Švacha a poprvé tak rozvlnil prostějovskou síť v brance, 1:0. S tímto hubeným vedením se však mladá Dukla nespokojila a ještě v téže minutě vyzval Dzurika přihrávkou ke skórování Dolana, prvně jmenovaný se nemýlil a poslal podruhé kotouč do branky hostí, 2:0. Prostějovskou apokalypsu mohl hned po následném vhazování dokončit Man, tentokrát si však Švach počínal lépe než v předcházejících dvou situacích. V 53. minutě se pokusili hosté ve vlastním oslabení vykřesat jiskřičku naděje. Najížděli totiž ve dvou na osamoceného jihlavského obránce, Müller naservíroval před branku kotouč Kučerovi, dnes v pohodě chytající Nikodým však hostům šanci na zvrat zamítl. A tak to byli znovu domácí, kteří se postarali o další branku dnešního zápasu. Kudláček našel na modré postaveného Kružíka, který vypálil kotouč na Švacha, jemuž dobře clonící Komůrka nedal šanci na zákrok, 3:0. Jen několik okamžiků po třetí brance přidali domácí i čtvrtou. Stejskal si prohodil prostějovského obránce, poslal kotouč volnému Dolanovi, který jej dopravil za Švachova záda a dal tak výsledku definitivu v podobě 4:0. Ostudnou třetí třetinu nedokázali hosté unést a tak v minutě 58 nejprve vyprovokoval Zapletal rvačku s Komůrkou, ze které však odcházel poražený. Tato zápasnická vložka hostům ovšem nestačila a tak ještě o minutu později rozdmýchali další výboj vášní, kterého se nejvíce účastnili domácí Dolana a hostující Skácel, oba byli předčasně posláni pod sprchu. Zbytek zápasu proběhl v klidu a domácí si tak po výborné poslední dvacetiminutovce mohli připsat na své konto další dva body.