6:3
(3:1, 3:0, 0:2)

06.02.2004 / Doudy

06.02.2004, Dorostenci A - 34. kolo

HC Dukla Jihlava

Nikodým - Podhorský,Kochánek, Chvátal, Rašner, Novák, Zelený - Hrbatý, Hřeben, Man, Kudláček, Komůrka, Cirhan, Dolana, Dzurik, Stejskal
6

Frýdek-Místek

3
Branky Dukly: Hřeben 2, Dolana, Cirhan, Dzurik, Man

Průběh utkání

Po těžkopádném začátku utkání z obou stran se začaly dít podstatné události až ve druhé půli úvodní dvacetiminutovky. Nejprve přenechal na útočné modré jihlavský Novák kotouč Dzurikovi, který však golfovým úderem minul frýdeckou klec a vzápětí nezužitkoval na druhé straně zaváhání domácí obrany Fojtík, jehož blafák do bekhendu vystihl Nikodým. První trefa do černého přišla ve 13. minutě. Hřeben nastřelil po ledě na gólmana hostí Vejvodu kotouč a ten k překvapení všech včetně šťastného střelce skončil ve frýdecké síti, 1:0. Ještě v téže minutě namazal trestuhodně Čára Dolanovi, který nezaváhal a přesnou střelou do levého horního růžku zvýšil na 2:0. V 16. minutě to byli opět domácí, kteří se dostali do přečíslení dvou na jednoho, Hrbatý propasíroval přes obránce hostí kotouč na Hřebena, který jej na druhý pokus přece jen dotlačil do branky a zapsal se tak mezi úspěšné střelce utkání, 3:0. Z ojedinělé šance korigoval za hosty Osička, který zvolil překvapivě místo přihrávky střelu, a Nikodým dnes lovil poprvé puk ze své sítě, 3:1. Gól do šatny mohl Frýdku přidat ještě Hrbatý, který ale pálil z dobré pozice mimo tyče, skóre se tedy již do přestávky neměnilo.

Po pomalejším nástupu do druhé dvacetiminutovky mířila přesně jako první opět mladá Dukla. Cirhan napřáhl na modré, kotouč z jeho hole vyrazil Vejvoda pouze před sebe a nikým neatakovaný střelec dorazil puk za brankáře hostí, 4:1. Jihlavský brankostroj nezastavila ani přesilovka Frýdku-Místku. V 35. minutě vystihl kombinaci soupeře Dolana, vyslal do brejku našlápnutého Dzurika, který chladnokrevnou střelou zakončil své sólo, 5:1. Bezradnost obrany hostí jen o minutu později podtrhl Man poté, co projel mezi třemi hráči soupeři stejně lehce jako na tréninku mezi kužely a ani nejistý gólman Vejvoda mu ve skórování zabránit nedokázal, 6:1. Po této brance sáhli frýdečtí trenéři k výměně brankařů, mezi tyče nastoupil Votoupal. Spokojenost s výsledkem se domácím málem vymstila v 39. minutě, kdy Hřebenovu rozehrávku zachytil Ferenc, který přistrčil kotouč na hůl Čárovi, jenž však mířil nad Nikodýmovu branku.

Poslední dvacetiminutovka mnoho hokejové krásy nepřinesla, obě mužstva již dohrávala zápas spíše z nutnosti. Hostům se však podařilo snížit zásluhou Fojtíka, který sice nejprve pálil mimo tyče domácí branky, kotouč se však odrazil od zadního hrazení zpět do hry a frýdecký forvard jej po nepozornosti Nikodýma dopravil do klece domácích, 6:2. V 58. minutě se dostal ke slovu ještě Bystiák, který nastřelil puk z úctyhodné vzdálenosti na jihlavskou klec a potrestal nekoncentrovanost jihlavského brankaře, 6:3. V poslední minutě utkání mohl přidat čtvrtý gól hostí z brejku Sedláček, jeho střela se však mezi tyče nevešla a po závěrečné siréně tak mohli domácí slavit další dva body do tabulky dorostenecké 1. ligy.