1:4
(0:1, 1:2, 0:1)

Junioři Dukly vstoupili do baráže správnou nohou

25.02.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavští junioři přípravu na baráž rozhodně nepodcenili, do Šumperka odcestovali již v úterý a jak se zdá vyplatilo se. Do vedení šli mladíci Dukly ve 14. minutě zásluhou Adama Zemana. Klíčová se ukázala 25. minuta, kdy sice domácí vyrovnali, následné trestné střílení však neproměnili, a tak udeřili svěřenci Aleše Tottera. V polovině zápasu se prosadil Dan Kotlík a pět minut po něm Michael Polcar. V poslední minutě pečetil výhru 4:1 a zisk tří bodů Ondřej Malec.
25.02.2009 18:00, 1. liga juniorů skupiny C - 41. kolo

HK MD Šumperk

Peksa - Bernad, Cink, Dokoupil, Drtil, Fryč, Havlík, Hlavsa, Malý, Novotný, Pezda, Peška, Poles, Přikryl, Skoumal, Stejskal, Svoboda, Zacpálek, Šoustal, Žalčík
1

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Musil, Vacek, Zelený, Randa, Posmyk, Rosendorf - Němec, Polcar, Vysloužil - Dvořák, Pometlo, Malec - Kotlík, Zeman, Kuřítko M. - Kuřítko J.
4
Branky a nahrávky: 25. Cink (Skoumal, Stejskal) - 14. Zeman (Kotlík, Posmyk), 30. Kotlík (Zelený), 35. Polcar (Vysloužil), 60. Malec (Dvořák). Rozhodčí: . Vyloučení: 4:4.. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 24:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Průběh utkání

Oba soupeři na sebe narazili v letošní sezoně poprvé. Domácí Šumperk hrál totiž nejvyšší soutěž, zatímco Jihlava bojovala v první lize. „Neznali jsme se, nevěděli jsme, co od sebe čekat,“ přiznal hlavní kouč jihlavských mladíků Aleš Totter. Ten si každopádně pochvaloval, že se k soupeři vypravili už o den dříve. „Nasáli jsme atmosféru, kluci se ještě víc vyburcovali. I takové detaily můžou hrát v konečném hodnocení roli,“ dodal.

Jihlava šla jako první do vedení. Na konci skvěle sehrané akce ze 14. minuty stál útočník Adam Zeman, který těžil ze spolupráce s Danem Kotlíkem. „Sehráli to parádně. Adam poslal puk do protipohybu gólmana, prostě moc pěkná akce dvou na jednoho. Přesně takové přečíslení trénujeme,“ pochválil své svěřence Totter. Jednogólové vedení pak Dukla udržela až do první přestávky.

Nástup do druhé části se ovšem mladíkům z Vysočiny ani trochu nepovedl. „Prvních deset minut jsme hráli hrozně, dělali jsme chybu za chybou. A z jedné takové se domácím podařilo srovnat. Hned o chvilku později odpískal rozhodčí trestné střílení proti nám a myslím, že přesně v tenhle okamžik se lámal chleba. Šumperk šanci neproměnil, protože nás parádně podržel gólman Navrátil. Opravdu mu můžeme být vděčni,“ nešetřil komplimenty trenér.

Pekelně horké chvíle Dukla zvládla a v polovině utkání svému soupeři znovu odskočila. Důležitý druhý gól vstřelil Dan Kotlík. A pět minut po něm zamířil přesně také Michael Polcar. Před závěrečnou dvacetiminutovkou držela Jihlava dvoubrankový náskok. „Věřili jsme, že nám Šumperk už dva góly nedá. A to se potvrdilo. Naopak my jsme minutu a půl před koncem dali definitivní pojistku na výhru. Výborně tam zapracoval Ondra Malec,“ oddechl si Totter.

Jihlavští mladíci zvítězili v Šumperku 4:1 a na konto si připsali první úspěch v baráži o extraligu. „Byl to z naší strany zodpovědný, bojovný výkon. Kluci hráli obětavě, na doraz, prostě jako jeden tým. A v rozhodujících chvílích nás podržel gólman. Proto jsme vyhráli,“ prohlásil spokojený kouč. „Teď potřebujeme tenhle výsledek potvrdit v pátek doma proti Hvězdě Praha. Tím bych chtěl poprosit všechny fanoušky, aby nám přišli pomoc. Věřím, že výsledek ze Šumperku byl pro ně tou nejlepší pozvánkou,“ vzkázal.