5:2
(2:1, 2:0, 1:1)

13.02.2004 / Jiří Mokrý

13.02.2004, Dorostenci A - 36. kolo

SK Horácká Slavia Třebíč

Ondrůj Petr, Zháňal Jan, Svoboda Zbyšek, Dostál Lukáš, Popela Lukáš, Burian Jiří, Jedlička Tomáš, Pálka Dalibor, Kaláb Tomáš, Burian Vilém, Kejda Martin, Antoň Vladimír, Nahodil Lukáš, Bartůněk Lukáš, Drdlíček Kamil, Laš Marek, Fila Petr, Kundela Marek, Vozárik Ondřej, Ondrůj Marek, Vlašín Petr, Mauritz Tomáš
5

HC Dukla Jihlava

Nikodým (31. Dršata) - Podhorský, Kochánek, Chvátal, Hobza, Novák, Kružík, Cakl - Hrbatý, Hřeben, Kudláček, Komůrka, Cirhan, Horký, Man, Dzurik, Stejskal, Koreš
2
Branky Dukly: Kudláček, Dzurik

Průběh utkání

Čas 1:38 Jako první se v tomto utkání dostali k ohrožení soupeřovy brány hráči Dukly. Po levé straně zatáhl Ladislav Stejskal a jeho střela skončila na betonu domácího gólmana. Hostující útočník byl ale faulován Lukášem Dostálem. Dostál odešel na dvě minuty na trestnou lavici za držení. Domácí ale přesilovku hráli velice aktivně. Napadali jihlavské hráče ve středním pásmu a přesilovku vcelku v klidu ubránili. 4:04 První branku domácích vstřelil Petr Vlašín prudkou střelou od modré, kterou hostující gólman stihl pouze tečovat a puk skončil v šibenici jihlavské brány. Do další šance se dostával Jiří Burian po pravé straně obranného pásma. Na poslední chvíli byl však vytlačen ze střeleckého úhlu jedním z obránců. 07:13 Je vyloučen domácí Dalibor Pálka na dvě minuty za krosček.Jihlava je v přesilovce opět nevýrazná a tak se do přečíslení dva na jednoho dostali Jiří Burian s Lukášem Dostálem. Dobře načasovaná přihrávka před bránu však Dostálovi přeskočila hokejku. 08:30 V tomto čase předvedl pěknou individuální akci znovu jihlavský Ladislav Stejskal. Natlačil se zprava před domácího gólmana, ale puk se mu mezi betony propasírovat nepodařilo. Hostům se v této přesilovce nedaří usadit se v obranném pásmu domácích a tak přesilovku nevyužili. 10:10 Po závaru před bránou hostí je vyloučen hostující Michal Podhorský za nedovolené bránění. Ani domácím se však přesilovka nepovedla a tak přišli ke slovu hosté. V čase 13:01 vyrovnal po krásné křižné přihrávce přes celé obranné pásmo domácích Petr Novák po asistenci Jiřího Kudláčka. 14:58 Dalším vyloučeným domácím hráčem je Lukáš Bartůněk. Dvě minuty za vražení na hrazení. Ani tuto přesilovku hosté neodehráli dobře, domácí se opět ubránili. Domácí se snažili dostat hosty pod tlak, což se jim na chvíli povedlo. Obrana hostí řešila tuto situaci vyhozením puku přes všehny čáry. 19:13 Je vyloučen hostující Filip Hrbatý. Dvě minuty – hákování. 19:41 Po samostatné akci, kdy šikovně oklamal pohybem obranu hostů a objel bránu, vstřelil gól na 2:1 Marek Laš.

22:14 Hned na začátku druhé dvacetiminutovky zachránil domácí skvělým zákrokem gólman Jan Zháňal, když útočníkovi hostů vypíchl puk od hokejky v poslední možné chvíli. Jinak by cestě puku do prázdné brány už asi nezabránil. 23:02 Důležitý třetí gól domácích vsítil opět Marek Laš, když zprava trefil přesně mezi betony hostujícího gólmana Tomáše Nikodýma. 3:1. Tato branka značně znejistěla brankáře hostů. 24:02 Lehké nahození nezachytila lapačka brankáře Nikodýma a puk končí těsně vedle růžku jeho branky. V této fázi utkání byli domácí jasně lepší. Hosté se na jejich polovinu dostávali pouze za cenu nahozených kotoučů, které však domácí sbírali a nenechali se zatlačit před vlastní bránu. Naopak tlačili se před bránu Dukly. 30:59 Výsledkem talku domácích je krásná branka, kterou po samostatné akci vstřelil Lukáš Nahodil. Vybruslil si zpoza brány a střelou do víka zvýšil na 4:1. V tomto čase došlo v bráně Dukly k výměně brankářů. Odstoupil Tomáš Nikodým a přišel Jan Dršata. 31:39 Další vyloučení na straně domácích. Tomáš Mauritz, dvě minuty, napadení. Domácí se v této přesilovce museli bránit tlaku hostí, To se jim dařilo a nepouštěli hráče soupeře před bránu. Hra se odbývala v rozích kluziště. Hostující hráči se v této přesilovce dostali pouze k jedné nepříliš nebezpečné střele. 34:07 Z hostujícího týmu je vyloučen Jiří Man. Dvě minuty za krosček. Ani domácím však přesilovka nevyšla tak jak by si trenéři a diváci představovali.Hosté se ubránili. 37:14 Další vyloučení na straně domácích. Jiří burian, dvě minuty – hákování. Největší šanci hostů v této přesilovce zlikvidoval domácí brankář Zháňal s pomocí paní Štěstěny, když uklouzl a střela hostujícího útočníka ho trefila do brusle. Druhá třetina tak skončila za stavu 4:1 pro Třebíč.

40:17 Začátek třetí třetiny přinesl krásný sprinterský souboj v němž byl rychlejší domácí Marek Laš, ale jeho prudká rána jen těsně minula branku. 41:48 Lapačka jihlavského Dršaty zastavila nebezpečnou střelu Jiřího Buriana. 44:13 Jihlavský Ladislav Stejskal šikovně objel bránu a jen smůla mu zabránila ve skórování. Trefil totiž brusli přemísťujícího se Zháňala. 46:21 V přečíslení dva na jednoho neuspěli jihlavští Ladislav Stejskal a Tomáš Dzurik. Jejich akce skončila střelou těsně mimo. 49:23 Na 5:1pro domácí zvyšoval střelou nad ležícího Dršatu, Marek Kundela. Asistoval Lukáš Bartůněk. 51:30 Další vyloučený hráč domácích je tentokrát Lukáš Popela za krosček. V poskytnuté výhodě zachránila domácí od branky až tyčka. 53:13 Branku Jihlavy vstřelil po samostatné akci krásnou střelou do šibenice Zháňalovy Tomáš Dzurik. 5:2. 54:08 Přečíslení dva na jednoho skončilo střelou do betonu brankáře Dršaty. Zakončoval Marek Kundela. 55:02 Vyloučen hráč Jihlavy Petr novák za zdržování hry. 55:10 Vyloučen hráč domácích Jiří Burian za hákování. 55:50 Asi nejspornější výrok rozhodčího Poláka. Vyloučen domácí brankář Zháňal za zdržování hry. Puk přikryl za brankovou čarou, ale minimálně jeden beton měl jasně před ní, přesto byl potrestán. V tomtéž čase bylo domácí mužstvo potrestáno dalšími dvěma minutami za hráčskou lavici. Hraje se 4 na 3. Jihlava si vytvořila sice tlak, ale branku se jí vstřelit nepodařilo. Ještě v čase 59:52 byl vyloučen jihlavský Ladislav Stejskal za hrubost. Utkání skončilo vítězstvím domácích 5:2. I přesto, že tentokrát hráči Horácké Slavie svojí hrou neoslnili, dokázali svého soupeře porazit a to je nejdůležitější. Již v neděli je totiž čeká další nepříjemný soupeř, Orlová.

Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík (Třebíč): "Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř. Dukla porazila Havířov a tak jsme z ní možná měli větší respekt než bylo potřeba. Tentokrát to z naší strany nebylo ono. Měli jsme špatný pohyb. Důležité bylo, že jsme šli do vedení a že jsme nezpanikařili ani když soupeř vyrovnal. Na našich hráčích byla vidět obava z Jihlavy. Tyto souboje jsou vždycky velice vyrovnané. V tuto chvíli je však nejdůležitější, že jsme dokázali zvítězit a máme další dva body a dalšího nepříjemného soupeře za sebou. Musíme teď vyhrávat a to možná klukům trošku svazuje nohy. Musíme se s tím ale vypořádat. Teď na tenhle zápas rychle zapomnem a připravíme se na neděli."