2:3
(2:0, 0:2, 0:1)

15.02.2004 / Doudy

15.02.2004, Dorostenci A - 37. kolo

HC Dukla Jihlava

Nikodým - Podhorský, Kochánek, Chvátal, Hobza, Novák, Kružík - Hrbatý, Hřeben, Kudláček, Komůrka, Horký, Man, Dzurik, Stejskal, Koreš
2

HK Nový Jičín

3
Branky Dukly: Koreš, Komůrka

Průběh utkání

Utkání začalo minelou při rozehrávce domácího brankáře Nikodýma, ale soupeř jeho zaváhání naštěstí nedokázal využít. Na druhé straně se dokázal v 7. minutě natlačit přes obránce před brankoviště hostí Koreš a střelou mezi chrániče Šmejdy otevřel skóre dnešního utkání, 1:0. Ještě v téže minutě si šanci vypracoval i domácí kapitán Hrbatý, ale proti další změně stavu se tentokrát postavil gólman hostí svou vyrážečkou. Dalšího úspěšného zásahu se tak domácí dočkali ve 12. minutě v přesilové hře poté, co si Komůrka najel mezi kruhy, napoprvé sice neuspěl, ale z opakovaného pokusu se již nemýlil a dopravil kotouč do klece hostí, 2:0. První dějství zápasu zakončil dobrou střelou hostující Bolf, puk z jeho hole však ukryl do lapačky Nikodým.

Druhou dvacetiminutovku začali hosté o poznání aktivněji než tu předchozí i díky vyloučení domácího Podhorského. Ve 21. minutě sice pálil ještě Zedník po přihrávce Tomáška mimo, v minutě 22 vzal však druhý jmenovaný odpovědnost na sebe a po vhazování propálil Nikodýma střelou k levé tyči, 2:1. Herní krizi mladé Dukly naznačila její dvojnásobná přesilovka z 26. minuty, ve které se domácím hráčům nepovedlo ani jednou vystřelit na brankaře hostí. Přišel tedy zákonitý trest. V probíhající 29. minutě domácí pomalu střídali, Valchář vyslal do brejku našlápnutého Bolfa a parádní střelou pod víko rozvlnil síť za Nikodýmovými zády, 2:2. Obrat mohli hosté dokončit po přečíslení dvou na jednoho, ale po přihrávce Zedníka na Melivara zachránil situaci domácí gólman.

Do poslední třetiny se tedy nastupovalo za nerozhodného stavu. Ve 43. minutě se do šance nejprve dostal domácí Hřeben, který ale pálil z těžkého úhlu mimo tyče Šmejdovy branky. Poté předložil nahrávku volnému Kudláčkovi, ani tomu se však nepovedlo dopravit kotouč za záda jičínského gólmana. Rozhodující moment celého zápasu nastal v 46. minutě. Oba domácí obránci napadali netakticky za vlastní brankou, Melivarovi se povedlo přihrát před brankou osamocenému Indrákovi, který zahýbal rameny a poté poslal kotouč ukázkově do šibenice domácí klece, 2:3. Asi největší šance domácího mužstva na vyrovnání přišla v minutě 51, kdy se jihlavští mladíci dožadovali branky po skrumáži v brankovišti hostí, ale jejich žádosti nebyly vyslyšeny. A protože se domácím nepovedlo skórovat ani v závěrečné power-play, měli po utkání více důvodů k radosti hosté z Nového Jičína.