2:4
(2:1, 0:2, 0:1)

22.02.2004 / Doudy

22.02.2004, Dorostenci A - 39. kolo

HC Dukla Jihlava

Dršata - Kružík, Podhorský, Hobza, Novák, Heřman, Cakl, Zelený, Kudláček M. - Hrbatý, Hřeben, Kudláček, Stejskal, Dzurik, Horký, Komůrka, Koreš, Holub, Duba, Březina
2

HK MD Šumperk

4
Branky Dukly: Komůrka, Dzurik

Průběh utkání

Jako celé utkání, byla i první dvacetiminutovka na šance na obou stranách velice skoupá. Hned v 55. sekundě utkání nabídl hostím za svůj nešetrný zákrok na brankaře hostí Nimmerrichtera, který musel být ošetřován přivolanou záchrannou službou, pětiminutovou přesilovou hru Holub, během které si hosté žádnou vážnější příležitost vytvořit nedokázali, až v jejím závěru našel Frheb volného Illíka a ten otevřel skóre dnešního utkání, 0:1. Domácím se podařilo odpovědět z ojedinělé šance poté, co Březima přihrál kotouč přesně na hůl Dzurika a ten rozvlnil síť za zády Konopčíka, 1:1. V 17. minutě strhl po přihrávce Horkého vedení na stranu domácích Komůrka, a tak se po úvodní třetině odcházelo do kabin za stavu 2:1.

Prostřední část hry se domácím příliš nepovedla. Za celou druhou dvacetiminutovku si vypracovali pouze jedinou zajímavou střeleckou pozici a kapitulovali hned ve 21. minutě. Matějka se natlačil až před gólmana domácích Dršatu a poslal kotouč podél jeho pravé ruky do sítě, 2:2. Vedení zpět na stranu Šumperka mohli strhnout Kostál s Akrapem, ale jejich pokusy končili na domácím brankaři. Když už se zdálo, že si obě mužstva půjdou odpočinout do kabin za smírného stavu, našel Matějka před brankou volného Pekra, který procedil kotouč mezi Dršatovými chrániči, 2:3.

Ve stejně nezajímavém duchu jako třetiny předchozí se odehrávala i poslední část hry. Hned v jejím úvodu se sice do zajímavých střeleckých pozic dostali jihlavský Kudláček a šumperský Sigmund, ale to bylo na dlouhou dobu vše. Až v 54. minutě vystihl rozehrávku Heřmana hostující Pekr, jeho střela však skončila pouze na levé tyči Dršatovy branky. V 59. minutě se domácí pokusili po oddechovém čase o hru bez brankaře, ale ani ta žádný tlak nepřinesla a tak dal výsledku definitivu hostující Pekr, který uklidil kotouč do opuštěné branky domácích, 2:4.