7:3
(0:0, 6:3, 1:0)

11.09.2009 / Eva Streichsbierová

11.09.2009, Noen Extraliga juniorů - 1. kolo

HC LERAM Orli Znojmo

Kacetl - Opalek, Pospíšil, Dufek, Kusák, Latner, Pláněk, Stehlík, Lattner - Bartoš, Vysloužil R., Fára, Piskoř, Horváth, Trojan, Zika, Schneider, Kovalský, Süsser, Síkela, Jarůšek
7

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Posmyk, Šustr, Jaroš, Zelený, Rosendorf - Randa, Hubata, Němec, Svoboda, Dvořák, Malec, Vysloužil M., Kasalý, Zeman, Polcar, Kuřítko, Pometlo, Kotlík
3
Branky a nahrávky: 21. Síkela (Süsser), 24. Schneider (Jarůšek), 26. Schneider (Jarůšek), 29. Jarůšek (Piskoř, Schneider), 32. Pláněk (Pospíšil, Süsser), 37. Jarůšek (Schneider), 54. Pláněk (Süsser, Schneider) - 34. Dvořák (Malec), 37. Zeman (Jaroš), 40. Kotlík (Zeman, Posmyk). Rozhodčí: Blecha - Drobílek, Skopal. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 140. Střely na branku: 42:23. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1, 6:3, 7:3.

Průběh utkání

První dvacetiminutovka absolutně nenaznačovala, že by se mělo utkání zvrhnout ve střelecké hody. Oba týmy šly poprvé do kabin za bezbrankového stavu 0:0. Gólová lavina se spustila teprve po přestávce. Během pouhých dvanácti minut odskočili domácí Orli Dukle až na rozdíl pěti branek! „Petr Navrátil za ty góly ale určitě nemohl. Spoluhráči mu prostě nepomohli,“ zastal se svého brankáře trenér.

Teprve za stavu 5:0 se poprvé prosadili také hosté. Ti nakonec výsledek před druhým odchodem do šaten přeci jen kosmeticky vylepšili na 6:3. „Musím kluky pochválit, že to ani za stavu 6:1 nezabalili a snažili se dál,“ uvedl Totter. „Jinak ovšem budeme chtít na tenhle zápas co nejrychleji zapomenout. Prostě to byla nepovedená premiéra,“ dodal.

V závěrečné třetině se brankostroj zadrhl. Domácí Orli už se trefili jenom jednou a Jihlava nepřidala vůbec nic. Nakonec si tak z jihu Moravy odvážela porážku 3:7. „Trošku jsme zamíchali se sestavou a naše hra se malinko zlepšila, ale jinak vyhrál soupeř naprosto zaslouženě. Měl lepší pohyb a byl produktivní,“ zakončil hodnocení úvodního vystoupení svých svěřenců kouč.