3:2sn
(1:1, 1:1, 0:0 - 0:0 - 1:0)

25.09.2009 / Eva Streichsbierová

25.09.2009, Noen Extraliga juniorů - 7. kolo

HC Olomouc

Kůdela - Mečiar, Finkes, Kolibár, Malina, Axman, Andráši, Spurný - Coufal, Dopita, Pánek, Dostál, Lechner, Matoušek, Blinka, Mareček, Kroseska, Ogrizek, Rác, Venkrbec
3

HC Dukla Jihlava

Navrátil – Posmyk, Šidlík, Rašner, Randa, Rosendorf – Němec, Polcar, Vysloužil – Dvořák, Pometlo, Hubata – Malec, Koltík, Kuřítko
2
Branky a nahrávky: 19. Pánek (Spurný), 34. Kroseska (Dopita), 65. rozhodující nájezd Coufal - 10. Němec (Polcar), 24. Polcar (Vysloužil, Němec). Rozhodčí: Volf - Brabec, Chocholouš. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 28:36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

Průběh utkání

Poprvé se Dukla ujala vedení v 10. minutě, kdy se prosadil Němec. Jenomže domácí ještě do první přestávky dokázali srovnat. „Naši kluci hráli výborně, perfektně plnili taktické pokyny. Jenom těch šancí zase zahodili až moc,“ smutnil trenér.

Ve druhém dějství se situace opakovala. Jihlava soupeři znovu odskočila na rozdíl jednoho gólů a mačkala Olomouc i v následujících minutách. „Za stavu 2:1 jsme měli dvě obrovské šance. A třeba ta Kotlíkova se prostě musí proměňovat, jinak nemůžeme myslet na úspěch,“ postěžoval si Totter.

Otřepané nedáš – dostaneš platilo i v tomto případě. Hanáci z jedné ojedinělé situace vyrovnali a začínalo se znovu. Byl to gól z dorážky, takový laciný,“ zlobil se šéf jihlavské střídačky. Ve třetí třetině už se skóre neměnilo, stejně jako v prodloužení, a na řadu přišly samostatné nájezdy.

„Domácí proměnili všechny tři, my jenom dva,“ krčil rameny Totter. „Škoda, myslím, že jsme si rozhodně zasloužili víc než jenom jeden bod,“ dodal. V příštím kole hostí Dukla na domácím ledě v pondělí 28. září Kometu Brno.