6:2
(1:1, 2:1, 3:0)

28.09.2009 / Jakub Mezlík

28.09.2009 17:30, Noen Extraliga juniorů - 9. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil (26. Šťastný, 28. Navrátil) - Šidlík, Posmyk, Šustr, Jaroš, Zelený, Randa - Němec, Polcar, Vysloužil - Dvořák, Pometlo, Malec - Vondráček, Kotlík, Kuřítko - Zeman, Hubata
6

HC Kometa Brno

Matoušek - Zítka, Vozdecký, Lysoň, Svoboda, Sova, Jáchym, Štindl - Štěpánek, Mišura, Juráň - Brzobohatý, Popolanský, Švaňhal - Stehlík, Komínek, Zemánek - Šidák, Novotný
2
Branky a nahrávky: 7. Vondráček, 37. Vondráček (Šidlík, Randa), 38. Kuřítko (Šidlík), 43. Polcar (Vysloužil), 51. Dvořák (Pometlo), 54. Kuřítko (Vondráček, Kotlík) - 3. Švaňhal (Popolanský, Brzobohatý), 28. Zemánek (Štěpánek, Jáchym). Rozhodčí: Blecha - Doležálek, Skopal. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 28:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 6:2.

Průběh utkání

Brněnští junioři přežili v samotném úvodu utkání oslabení a hned po vypršení trestu sami udeřili, ve 3. minutě se prosadil Ondřej Švaňhal. Útočník Komety dostal přesnou přihrávku do jízdy od Popolanského, položil si Navrátila, udělal mu kličku a trefil odkrytou branku.

Na odpověď nemuseli Totterovi svěřenci čekat příliš dlouho. O necelé čtyři minuty později se prosadila z mezikruží nová posila Tomáš Vondráček, který má do Jihlavy vyřízen z Třebíče střídavý start.

Hosté se vrátili do vedení krátce před polovinou zápasu, když jihlavští junioři propadli v obraně a Jiří Zemánek zakončoval po Štěpánkově pasu do odkryté branky, kterou v tu dobu hájil Šťastný. Navrátil mu musel přenechat na dvě minuty místo, protože řešil problém s výstrojí.

Dukle se ale povedlo do konce druhé dvacetiminutovky ještě otočit. Ve 37. minutě se znovu prosadil Tomáš Vondráček tvrdou střelou z kruhů a o minutu a dvaadvacet sekund později přesně tečoval Martin Kuřítko Šidlíkovu střelu od modré.

Domácím juniorům vyšel i úvod do závěrečné části. Hned ve 43. minutě zužitkoval Michael Polcar nahrávku Vysloužila a Dukla vedla 4:2. Těsně před polovinou třetí třetiny nabídlo utkání velmi sporný moment, v oslabení ujel brněnský Stehlík a jeho tvrdá bomba skončila za Navrátilem. I když se hokejisté Komety dožadovali branky, rozhodčí společně s brankovým sudím usoudili, že se puk odrazil od břevna.

To posadilo na koně jihlavské hráče, a ti přidali ještě dvě branky. V 51. minutě se z pravého kruhu prosadil kapitán Luděk Dvořák, který trefil mezeru mezi Matouškovými betony, o tři minuty později uklidil puk do odkryté branky po přesné přihrávce Vondráčka Martin Kuřítko.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Kočí (Kometa): „Co k tomu říct? Hráli jsme špatně, proto jsme prohráli. Byl to náš nejhorší letošní zápas. Navíc nám rozhodčí neuznal jasný gól, ale takové zápasy prostě jsou, nechme to být. Jihlava je soupeř, se kterým se nehraje dobře.“

Aleš Totter (Jihlava): „Byla na nás vidět nervozita, některé pasáže jsme nezvládali. Ve druhé třetině jsme asi na deset minut vypadli z rytmu, soupeř nám tam chodil dva na jednoho, naopak od 45. minuty jsme hráli velmi chytře a takticky. Ale je vidět, že ten tým na to má, takové vítězství jsme strašně potřebovali. Byl to kolektivní výkon. Oživení přinesl Tomáš Vondráček, kterého jsme vlastně získali na poslední chvíli, do týmu přinesl jiný vítr. Jsem ale hrdý na všechny kluky za to, jak pracovali.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie