5:2
(1:1, 2:1, 2:0)

19.10.2009 / Eva Streichsbierová

19.10.2009, Noen Extraliga juniorů - 17. kolo

HC Dynamo Pardubice

Štrof – Zdráhal, Drtina, Krejnus, Beneš, Vondráček, Lenoch, Havlík, Poskočil – Radil, Stoklasa, Půhoný, Kousal, T. Veselý, Kaut, Buchtele, Křečan, Březina, Čapek, Pilař, Kapec
5

HC Dukla Jihlava

Jíra – Posmyk, Randa, Šidlík, Jaroš, Šustr, Rosendorf, Cirhan – Dvořák, Pometlo, Kasalý – Mikeš, Polcar, Malec – Zelený, Kotlík, Svoboda
2
Branky a nahrávky: 18. Radil (Stoklasa, Kousal), 22. Kousal (Pilař, Buchtele), 40. Buchtele (Radil, Zdráhal), 59. Vondráček (Kousal), 60. Buchtele (Kaut, Radil) – 11. Polcar, 30. Malec (Polcar, Mikeš). Rozhodčí: Kubeš – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 70. Střely na branku: 39:39. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2.

Průběh utkání

První třetina skončila na východě Čech remízou 1:1. „Byli jsme jednomu z nejlepších týmů extraligy vyrovnaným soupeřem. Musím před klukama smeknout. Hráli opravdu velmi dobře. Škoda, že jsme neproměnili víc šancí,“ smutnil kouč.

Ve druhé dvacetiminutovce odskočily Pardubice mladíkům z Jihlavy na rozdíl jednoho gólu a těsný výsledek 3:2 potom vydržel až do samotného závěru utkání. „Ještě v 57. minutě jsme prohrávali o gól, pak jeden z domácích beků vystřelil od modré, puk se postavil na hranu, změnil malinko směr a bylo rozhodnuto,“ prozradil Kuchyňa.

I přes porážku označil za nejlepšího hráče svého týmu brankáře Jana Jíru. „Chytal opravdu výtečně. A slovo výtečně bych chtěl podtrhnout. Co ten kluk dneska dokázal zkrotit, to se hned tak nevidí,“ nešetřil komplimenty trenér. „Já věřím, že pokud s takovým přístupem budou naši kluci nastupovat i k dalším zápasům, tak bychom měli extraligu pro Jihlavu zachránit,“ dodal.

V souboji s Pardubicemi se musel Kuchyňa obejít bez řady klíčových hráčů. Na marodce zůstali Zeman, Kuřítko, Němec a Vysloužil. A v sestavě chyběl také třebíčský forvard Vondráček. „Proto jsem dnes musel zařadit do útoku obránce Honzu Zeleného. Jinak to prostě nešlo,“ krčil rameny Kuchyňa.