3:4
(1:1, 0:3, 2:0)

23.10.2009 / Pavel Zeman, Jakub Mezlík

23.10.2009 17:45, Noen Extraliga juniorů - 18. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Šidlík, Posmyk, Šustr, Jaroš, Zelený, Rosendorf, Randa - Mikeš, Němec, Svoboda, Dvořák, Malec, Vysloužil, Kasalý, Zeman, Polcar, Pometlo, Kotlík.
3

HC Olomouc

Slovák - Pezda, Ustrnul, Finkes, Kolibar, Malina, Axman, Andráši - Vajda, Coufal, Pánek, Dostál, Lechner, Matoušek, Mareček, Rác, Venkrbec
4
Branky a nahrávky: 5. Kotlík (Dvořák), 41. Šidlík (Vysloužil, Polcar), 48. Malec (Pometlo, Posmyk) - 8. Vajda (Rác), 24. Rác (Venkrbec, Coufal), 32. Matoušek (Pánek, Coufal), 32. Lechner (Dostál, Vajda). Rozhodčí: Skoupý - Klein, Mlčoch. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 130. Střely na branku: 32:23. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 3:4.

Průběh utkání

Před pěti lety stál Petr Fiala na střídačce jihlavské Dukly a svůj tým dovedl do extraligy. Na senzačním postupu se tehdy posílel i obránce v červenožlutých barvách Petr Kuchyňa. Dnes se oba postavili na střídačky obou klubů jako trenéři. Petr Fiala předával své zkušenosti olomouckým juniorům a jeho jmenovec Kuchyňa jihlavským.

První třetina se hrála ve velice svižném tempu. Jako první se do černého trefili domácí hokejisté. Dan Kotlík vykroužil v útočném pásmu veliký oblouk a zakončil bekhendem nad ramenem Jiřího Slováka - 1:0. V první dvacetiminutovce putovali na trestnou lavici pouze dva hráči, přesto se do statistik připsala jedna využitá početní výhoda. Prohřešek Němce potrestal Radoslav Vajda - 1:1.

Ve 24.minutě slavila úspěch blesková akce. Nazveme ji třeba biliárová. Rychlý ťukec zakončil k tyči Roman Rác - 1:2. Kritická se pro domácí stala 32.minuta. Josef Matoušek a po něm Ondřej Lechner zaskočili jihlavské obránce a důrazem před brankou zvýšili vedení Olomouckých na 4:1. A to ještě nesmíme opomenout neproměněné trestné střílení Romana Ráce.

Do poslední třetiny nastoupili svěřenci trenéra Kuchyni velice aktivně. Už po 54 vteřinách se dočkali branky na 2:4 Petr Šidlík. A hosté laxním výkonem začali hazardovat se svým vedením. Dvojnásobnou početní výhodu využil Ondřej Malec, který zužitkoval luxusní pas Adama Pometla - 3:4.

Zasloužená remíza ale k vidění nebyla. Hosté po zbytek třetí třetiny bránili zuby nehty. Úspěšně. Z Jihlavy si odvezli výhru 4:3.

Ohlasy trenérů

Petr Fiala (Olomouc): „První třetina byla vyrovnaná a ve druhé třetině jsme byli po tom vstřeleném gólu na 2:1 lepší. Vedli jsme 4:1 a ještě neproměnili trestné střílení. Přesto jsme hráče před třetí třetinou upozorňovali, aby utkání dohráli až do konce a aby nebyli vylučovaní. potřebovali jsme hlavně tři body a ty máme. Chceme se nějakým způsobem dostat mezi nejlepších šest."

Petr Kuchyňa (Jihlava): „Mrzí mě, že jsme odehráli parádní první a třetí třetinu, a zápas jsme vlastně prohráli ve dvou minutách ve druhé třetině. Z nepochopitelných důvodů jsme přestali dodržovat systém a to, co jsme si řekli a dostali jsme tři góly, které rozhodly utkání. I když jsme potom měli tlak a šance, už jsme to nezvládli dotáhnout do konce.“