4:8
(2:2, 1:2, 1:4)

30.10.2009 / Jakub Mezlík

30.10.2009 17:45, Noen Extraliga juniorů - 21. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Posmyk, Rašner, Šidlík, Jaroš, Šustr, Rosendorf, Randa - Dočekal, Zeman, Vondráček - Kotlík, Polcar, Vysloužil - Dvořák, Pometlo, Klíma - Malec, Němec
4

AZ Heimstaden Havířov

Kotrla - Šurin, Jindřich, Kopel, Zientek, Hanousek, Krause - Pechanec, Haas, Protasenja - Matysz, Říčka, Videlka - Klimša, Křivohlávek, Chaloupka
8
Branky a nahrávky: 4. Vondráček (Zeman, Dočekal), 14. Pometlo (Dvořák), 31. Zeman, 44. Dočekal (Pometlo) - 16. Matysz (Haas), 20. Pechanec (Protasenja), 23. Protasenja (Haas), 34. Chaloupka (Klimša, Křivohlávek), 42. Krause (Křivohlávek), 50. Chaloupka (Haas), 58. Videlka (Klimša, Křivohlávek), 60. Klimša (Křivohlávek, Hanousek). Rozhodčí: Kubičík - Dřínovský, Svoboda. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 34:39. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:5, 4:5, 4:8.

Průběh utkání

Hosté sice měli v úvodních minutách více ze hry, střelecky se však prosazovali jihlavští hráči. Ve 4. minutě skončila první šance Dukly za zády Kotrly, když se po přihrávce Zemana zpoza branky prosadil Tomáš Vondráček. O deset minut později vedli domácí už o dvě branky, Adam Pometlo obkroužil branku, poslal puk na havířovského brankáře, a ten si jej srazil za svá záda.

Panteři ale dokázali ještě do přestávky vyrovnat. Na začátku 16. minuty se nejprve prosadil po přesné přihrávce Haase Jan Matysz, dvaatřicet sekund před sirénou skóroval z bezprostřední blízkosti Antoním Pechanec.

Obrat Havířovští dokonali brzy po přestávce. V polovině 23. minuty se ocitl mezi kruhy úplně volný Anatolij Protasenja a nezaváhal. Dukla ale ještě dokázala držet se svým soupeřem krok, ve 31. minutě vyrovnal na 3:3 ze sólového úniku Adam Zeman.

Poslední slovo měli ve druhé části ovšem znovu hosté. Necelé tři minuty po jihlavském vyrovnání uklidil skákavý puk do sítě Jan Chaloupka. A mohlo být ještě hůř. Chybu Posmyka v přesilovce hasil Rašner faulem, nařízené trestné střílení výborně zneškodnil domácí gólman Navrátil.

Hned v úvodu závěrečné dvacetiminutovky se Panterům povedlo odskočit na rozdíl dvou gólů. Puk po tečované střela Dominika Krauseho udělal nepříjemný oblouček a skončil v síti. I když se nové akvizici z Třebíče Martinu Dočekalovi povedlo rychle snížit na 4:5, v polovině třetí třetiny znovu zvýšil havířovský náskok Jan Chaloupka, který v sedě zády k brance vystřelil bekhendem a překvapil Navrátila. Na konečných 8:4 pro hosty ještě v závěru zápasu upravili David Videlka a David Klimša.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (Havířov): „Byl to oboustranně strašný hokej. Myslím tím nezodpovědnou hru s řadou individuálních chyb od obou týmů. My jsme začali špatně, nedisciplinovaně vzadu, a Jihlava se dostala do dvougólového vedení. Nicméně jsme vytěžili v dalším průběhu z minima maximum a nebýt štěstí ve třetí třetině, tak jsme měli větší problémy. Výsledek vůbec neukazuje obraz hry, protože si myslím, že to bylo oboustranně velmi špatné. Naštěstí máme řadu šikovných hráčů v útoku a nějaké góly tam napadaly. Nicméně se musíme zamyslet. Jestli chceme do šestky, tak si musíme v posledním zápase v Brně uvědomit, co chceme a hrát zodpovědně, abychom si to zasloužili.“

Petr Kuchyňa (Jihlava): „Nepodařilo se nám navázat na výborný výkon, který jsme předvedli na Kometě. Musím přiznat, že nás velmi překvapilo, když na nás Havířov vlétl se dvouma třema hráčema a to nám dělalo strašné problémy. Nedokázali jsme se z toho dostat. I přesto, že jsme vedli 2:0, tak jsme nedokázali vydržet tlak soupeře a inkasovali jsme. Další věcí, která nás mrzí je ta, že když jsme se dokázali ve třetí třetině dostat na dostřel soupeři, rychle jsme zase inkasovali. My se vždycky na gól příliš nadřeme, ale snadno pak znovu inkasujeme.“