4:3
(2:0, 0:2, 2:1)

31.10.2009 / Eva Streichsbierová

31.10.2009, Noen Extraliga juniorů - 22. kolo

HC Slezan Opava

Machovský - Faksa, Kysela, Dufek, Vitásek, Mosler, Žídek, Kukla, Dohnal - Herman, Novák, Vitek, Koschatzký, Seidler, Baďura, Verlič, Džemla, Slanina, Mlýnek
4

HC Dukla Jihlava

Jíra – Rašner, Zelený, Šidlík, Jaroš, Rosendrof, Šustr, Randa – Dočekal, Zeman, Vondráček – Němec, Polcar, Vysloužil – Dvořák, Pometlo, Klíma – Malec, Kotlík
3
Branky a nahrávky: 1. Herman (Džemla), 3. Džemla (Mlýnek, Herman), 49. Mlýnek (Baďura, Slanina), 59. Seidler (Džemla) - 37. Vondráček (Dočekal), 39. Dočekal (Vondráček), 48. Kotlík (Vysloužil) Rozhodčí: Hradil - Štěpán, Adamec. Vyloučení: 2:7, navíc Mlýnek (OPA) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 33:22. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3.

Průběh utkání

Mladíci Dukly měli špatný vstup do zápasu. „Už po pár vteřinách vyrobil jeden z našich obránců obrovskou hrubku a domácí vedli. No a jen o nějakou minutu a půl později to bylo 2:0,“ prozradil kouč. „Pak jsme začali bojovat a dvougólová ztráta už naštěstí nenarůstala,“ dodal.

A nejen to, Jihlava dokázala ve druhé třetině srovnat na 2:2. Přesně střílely dvě třebíčské posily – Tomáš Vondráček a Martin Dočekal. „Hodně nás to povzbudilo, ve třetí části jsme se potom ujali vedení,“ uvedl Kuchyňa. Autorem třetí jihlavské trefy byl Dan Kotlík.

Ve zbytku zápasu už ale skórem měnili zase jenom domácí. Nejprve se jim podařilo srovnat na 3:3. „Naši kluci naprosto propadli, soustředili se všichni na jednoho hráče a další jim tam zůstal nepokrytý,“ zlobil se trenér na svoje svěřence.

Poslední kapka z kalichu hořkosti však teprve měla přijít. Do konce třetí třetiny nezbývaly ani dvě minuty, když Opava zasadila Jihlava smrtelnou ránu. „Byl to gól, kterému se říká haluz. Prostě hráč vyjel zpoza brány a puk procpal přes obránce i brankáře,“ smutnil Kuchyňa.

Na vyrovnání už pak nebylo dost času. A vlastně ani prostor. „Udělali jsme nesmyslný faul, takže jsme dohrávali ve čtyřech a na žádnou šanci už nemohli ani pomyslet,“ nešetřil kritikou kouč. „Opravdu jsme věřili, že bychom tady mohli bodovat. Bohužel jsme zase udělali hodně chyb,“ zakončil hodnocení.