7:3
(3:1, 2:0, 2:2)

Mladší dorostenci v premiéře nezaváhali

06.09.2009 / Jakub Mezlík

Mladší dorostenci Dukly vstoupili do sezony výborně! Na domácím ledě porazili v neděli odpoledne krajského rivala z Třebíče 7:3. Hattrickem se v utkání blýskl Marek Lupač, dvakrát se prosadil Jan Stěrba a další trefy přidali Hynek Tobola a Tomáš Střecha. „Dneska to byla na jednu bránu, ale nemůžem to přeceňovat, čekají nás daleko těžší soupeři,“ prozradil po utkání trenér Jungwirth.
06.09.2009 15:00, Extraliga mladšího dorostu - 1. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Vítek, Tobola, Pavlas, Kyncl, Uhlíř, Ščerban, Kohout, Březka - Norek, Vondráček, Renza, Lupač, Střecha, Štěrba, Mandát, Trávník, Beran, Kovářů
7

SK Horácká Slavia Třebíč

Fučík - Ošmera, Jelínek, Tvarůžek, Moravec, Neveselý, Donutil, Robotka - Roupec, Juráň, Vondráček, Abrahám, Burián, Bednář, Horký, Maštalíř, Jahoda, Mašek
3
Branky a nahrávky: 3. Štěrba (Vítek), 6. Lupač (Vítek, Štřecha), 19. Tobola, 30. Střecha (Tobola), 35. Lupač (Střecha), 42. Štěrba, 48. Lupač (Střecha) - 10. Horký (Bednář), 50. Roupec (Vondráček), 54. Jahoda. Rozhodčí: Pokorný - Novák, Samuel. Vyloučení: 9:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 120. Střely na branku: 57:29. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1, 7:3.

Průběh utkání

Po několika úvodních nepřesnostech a sérii zakázaných uvolnění se ujali domácí dorostenci vedení už na začátku 3. minuty. Z levého kruhu si najel k brance Jan Štěrba a propálil třebíčského gólmana nad rameno. Za další tři minuty zvýšil jihlavský náskok z dorážky Marek Lupač, a i když hosté v 10. minutě po brejku, který zakončil David Horký, snížili, ve zbytku zápasu už jasně kralovala Dukla.

Ještě do první přestávky se prosadil Hynek Tobola, v prostřední části se pak blýskli domácí dorostenci pěknou přesilovkovou akcí, na jejímž konci stála teč Tomáše Střechy, a svým druhým gólem v utkání zvýšil na 5:1 Marek Lupač.

I v závěrečné části pokračovala převaha jihlavských dorostenců. Hned po pětasedmdesáti sekundách se trefil Jan Štěrba, ve 48. minutě pak završil hattrick Marek Lupač. Ve zbytku třetí třetiny sice ještě korigovali třebíčští mladíci stav brankami Jiřího Roupce a Vojtěcha Jahody, domácí hokejisté už si ale vedení 7:3 pohlídali.

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth (Jihlava): „Byl to zápas s jedním z nejslabších soupeřů, ale kluci tomu přistoupili zodpovědně a od první třetiny jsme je přehrávali. Kdyby je nepodržel gólman, bylo rozhodnuto hned na začátku. Dvě třetiny se hrál dobrý hokej, pak jsem pustil do hry všechny kluky, trochu se to rozházelo, a ta poslední třetina byla nejslabší.“