3:4sn
(1:1, 2:0, 0:2 - 0:0 - 0:1)

Mladší dorost veze z Liberce dva body

13.09.2009 / Wally

Ke svému druhému mistrovskému zápasu nastoupili mladší dorostenci Dukly na ledě Liberce. Po první třetině byl stav nerozhodný 1:1. Druhá dvacetiminutovka hostím příliš nevyšla, čehož využili domácí k dvougólovému náskoku. Třetí část však již patřila svěřencům Jiřího Jungwirtha, kteří dokázali srovnat na 3:3. Na řadu tak přišlo prodloužení a posléze i samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější jihlavští mladíci. O importu dvou bodů na Vysočinu za výhru 4:3 rozhodl Adam Uhlíř.
13.09.2009, Extraliga mladšího dorostu - 2. kolo

Bílí Tygři Liberec

Krejčí - Erlebach, Slavík, Beránek, Weise, Zedek, Hubáček, Arlt - Suska, Dlouhý, Žďárský, Vantuch, Langhammer, Havlas, Simandl, Klíma, Nosek, Procházka
3

HC Dukla Jihlava

Krejčík (41. Šlapáček) - Pavlas, Kohout, Uhlíř, Tobola, Březka, Vítek, Čermák, Ščerban - Střecha, Lupač, Vondráček, Kovářů, Mandát, Trávník, Štěrba, Beran, Renza, Norek, Kyncl
4
Branky a nahrávky: 7. Langhammer, 26. Nosek (Suska), 39. Vantuch - 18. Lupač (Střecha), 50. Tobola, 56. Kovářů (Mandát), rozhodující nájezd Uhlíř. Rozhodčí: Hanzlík - Hejl, Kájínek. Vyloučení: 8:12, navíc Uhlíř (JIH) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 107. Střely na branku: 33:43. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:4.

Průběh utkání

„Z prvního extraligového utkání na ledě soupeře jsme si přivezli dva body za výhru v samostatných nájezdech a myslím si, že zcela zaslouženě. Do utkání jsme vstoupili trochu rozpačitě a do 6. minuty jsme měli 3 vyloučené po zbytečných faulech hokejkou a díky tomu jsme 1:0 prohrávali. Poté jsme výrazně přidali a zbytek první třetiny jsme soupeře výrazně přehrávali a vypracovali jsme si několik gólových šancí z kterých jsme jednu proměnili k vyrovnání.

Druhá třetina byla z naší strany nejslabší a po chybách jsme pustili soupeře do vedení 3:1. Zlepšeným výkonem a dobrou morálkou se nám podařilo v poslední třetině vyrovnat a utkání dovést do vítězného konce díky proměněné penaltě Adama Uhlíře při samostatných nájezdech a bezchybnému výkonu brankáře Jana Šlapáčka, který vystřídal zraněného Davida Krejčíka. Hrál se slušný hokej na úroveň mladšího dorostu a tentokráte musím pochválit i rozhodčí za velice dobrý výkon," řekl po utkání trenér Jungwirth.