5:4sn
(1:2, 0:2, 3:0 - 0:0 - 1:0)

Mladší dorostenci předvedli skvělý obrat

20.09.2009 / Jakub Mezlík

Jihlavští mladší dorostenci dokázali perfektně otočit vývoj nedělního zápasu s Kometou Brno. I když po dvou třetinách prohrávali na vlastním ledě již 1:4, ve třetí dvacetiminuovce se jim povedlo vyrovnat a v trestných stříleních vybojovat druhý bod. Dvakrát se trefil Ondřej Kovářů, po jedné brance přidali Marek Lupač a Jakub Pavlas. Rozhodující nájezd proměnil Adam Uhlíř a Dukla vyhrála 5:4 po samostatných nájezdech.
20.09.2009 15:15, Extraliga mladšího dorostu - 3. kolo

HC Dukla Jihlava

Šlapáček - Vítek, Tobola, Pavlas, Kyncl, Čermák, Uhlíř, Ščerban, Kohout, Březka - Norek, Vondráček, Renza, Lupač, Střecha, Štěrba, Mandát, Trávník, Beran, Kovářů
5

HC Kometa Brno

Klimeš - Antonín, Mytiska, Řeřucha, Vágner, Vojáček, Fiala, Štancl - Tomek, Klíma, Luža, Mrázek, Kusko, Zbořil, Kousalík, Beneš, Pelikán, Lamač, Chudý
4
Branky a nahrávky: 14. Lupač (Střecha, Pavlas), 44. Pavlas (Střecha), 53. Kovářů, 57. Kovářů (Štěrba), rozhodující nájezd Uhlíř - 16. Chudý (Kousalík, Zbořil), 20. Zbořil (Chudý), 28. Lamač (Fiala), 37. Mrázek (Beneš). Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 52:24. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 4:4, 5:4.

Průběh utkání

Domácí dorostenci vstoupili do utkání aktivně, a i když v samotném úvodu několik šancí neproměnili, na začátku 14. minuty šli do vedení. Marek Lupač předvedl ukázkový důraz v brankovišti a dotlačil puk za brněnského brankáře Klimeše.

Vedení však jihlavským mladíkům dlouho nevydrželo. Přesně dvě minuty stačilo Kometě na vyrovnání. Rychlý přechod do útoku skončil pěknou akcí, na jejímž konci stál Michal Chudý. Těsně před přestávkou pak poslal hosty do vedení v přesilovce Adam Zbořil.

Početní převahu využili brněnští dorostenci ještě jednou. Krátce před polovinou zápasu se ujala tvrdá střela Jana Lamače z levého kruhu. Dukla se sice snažila výsledek jakkoli zvrátit, v závěru třetiny ovšem skórovala znovu Kometa. Slabá střela Petra Mrázka z mezikruží prošla Šlapáčkovi pod betony do branky.

Na začátku třetí části Jihlava rychle snížila na 2:4 a znovu k tomu stačil důraz před brněnským brankářem. Kotouč za jeho záda doklepl Jakub Pavlas. A i další jihlavské trefy byly jako přes kopírák. Z bezprostřední blízkosti dotlačil puk za Klimeše dvakrát během necelých čtyř minut Ondřej Kovářů a vyrovnal.

Další branka pak již nepadla ani v pětiminutovém prodloužení, a tak rozhodly nájezdy. V nich dokonala Dukla skvělý obrat. Zatímco Adam Uhlíř a Tomáš Střecha trestná střílení proměnili, na Šlapáčka nevyzrál žádný z hostů.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kříž (Kometa Brno): „Začali jsme vlažně, udělali jsme v první třetině několik chyb, postupně jsme se ale zlepšili, přehráli jsme soupeře, a z toho plynuly góly, které jsme vstřelili. Nicméně třetí třetinu jsme je pustili do hry a dá se říct, že závěr jsme nezvládli. Ale zase musím pochválit kluky, že udrželi alespoň bod, nájezdy už jsou hop nebo trop. Náš největší problém byly inkasované góly z brankoviště, jak našemu gólmanovi vypadl puk, tak kluci nebyli schopni to odpálit.“

Jiří Jungwirth (Jihlava): „Myslím si, že celý zápas jsme byli výrazně lepší. Bohužel my jsme hráli a oni dávali góly. Dali hezké góly, ale vždycky ze tří střel jim tam dvě spadly a nám tam nepadlo nic. Ale nevzdali jsme se, kluci bojovali a pak nám tam v poslední třetině padly takové haluzáky. Mužstvo dneska šlapalo, je vidět, že má morálku, už v Liberci jsme dávali z 1:3 na 3:3, tentokrát z 1:4 na 4:4, kluci si zaslouží pochvalu.“