2:4
(1:1, 1:2, 0:1)

Mladší dorostenci liberecké šelmy nezkrotili

28.10.2009 / Jakub Mezlík

Mladší dorostenci jihlavské Dukly vyšli ze středečního domácího zápasu proti Liberci na prázdno. Proti Bílým Tygrům sice vedli po trefě Filipa Březky a dokázali zareagovat i na soupeřův obrat, když na 2:2 srovnával Tomáš Střecha. Gólem v závěru druhé třetiny však hosté definitivně odskočili, ve třetí části navíc přidali další branku, a Jihlava tak prohrála 2:4.
28.10.2009 16:30, Extraliga mladšího dorostu - 11. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Vítek, Tobola, Pavlas, Kyncl, Čermák, Uhlíř, Březka - Vondráček, Lupač, Střecha, Štěrba, Mandát, Trávník, Beran, Kovářů
2

Bílí Tygři Liberec

Sobotka - Erlebach, Slavík, Beránek, Návrat, Mrázek, Zedek - Pálek, Suska, Dlouhý, Žďárský, Vantuch, Langhammer, Havlas, Simandl, Klíma, Procházka
4
Branky a nahrávky: 16. Březka (Tobola, Střecha), 30. Střecha (Tobola) - 20. Suska (Simandl, Dlouhý), 26. Havlas (Klíma, Procházka), 36. Procházka (Simandl), 53. Dlouhý (Simandl, Procházka). Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 160. Střely na branku: 42:38. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4.

Průběh utkání

I když se hrál už od úvodu velmi svižný hokej s šancemi na obou stranách, na gól se v první části čekalo až do konce 16. minuty. Přesilovku čtyř proti třem využil přesnou bombou z levého kruhu obránce Filip Březka. Jeho střela zazvonila o horní tyč a zapadla do branky.

Když už se zdálo, že domácí udrží vedení až do první sirény, přišel trest v podobě vyrovnání. Polevení koncentrace potrestal v poslední minutě Josef Suska, který se ocitl sám před Krejčíkem a bez problémů zakončil. Devět sekund před přestávkou pak ještě v obrovské šanci selhal liberecký kapitán Dlouhý, když před odkrytou brankou nedokázal trefit skákající puk.

Ve druhé části se skóre měnilo podstatně dříve. Ve 26. minutě využil přesilovku Tygrů po přesné přihrávce Klímy zpoza branky Vojtěch Havlas, za necelé čtyři minuty bylo ale znovu vyrovnáno. Tomáš Střecha zakončil svůj sólový únik velmi zkušeně a po naznačení kličky se trefil přesně pod horní tyč.

Liberečtí dorostenci přesto odcházeli do kabin s jednobrankovým náskokem. Ve 36. minutě se trefil Ivo Procházka z pravého kruhu švihem k tyči a hosté vedli 3:2. Tato trefa se později ukázala jako vítězná.

V závěrečné části se totiž domácí jen obtížně prosazovali přes libereckou obranu. A když už se jim to povedlo, ztroskotali na výborně chytajícím Sobotkovi. Tygři navíc přidali v 53. minutě ještě jednu branku, když potrestal Štěrbovu chybu bekhendovou trefou Adam Dlouhý.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Liberec): „Po nedělním utkání v Brně, které nás stálo hodně sil a kde jsme hráli hokej a prohráli, jsme jeli do Jihlavy s tím udělat nějaký body. Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř, protože v Liberci jsme se už s Jihlavou utkali a oni mají ty kluky poměrně narostlý a hodně bojovný. Tenhle zápas asi nebyl nijak pohledný, bylo to o tom, kdo využije více šancí a vyhraje. Nám se dvě třetiny zas tolik nedařilo, ale zapracovali jsme na třetí třetině, kdy jsme podali zodpovědný výkon a dali gól, který definitivně rozhodl.“

Jiří Jungwirth (Jihlava): „Utkali se dva vyrovnaní soupeři. Na začátku jsme měli hodně šancí, ale nedali jsme, a to se nám pak vymstilo. První třetinu jsme měli vyhrát minimálně 3:1, navíc ten inkasovaný gól byl zbytečný, protože tam zaspali naši obránci, kteří nechali soupeře dojet nahozený puk. Ve druhé třetině jsme zase měli více ze hry, ale góly jsme nedali a Liberec ano. Třetí třetina už byla od nás takový odvar, špatný hokej. Ale dvě třetiny jsme hráli slušně, hýbali jsme se, měli jsme šance. Nicméně soupeř je dobrý, myslím si, že není žádná ostuda s ním prohrát. Klukům dá tohle utkání podstatně víc, než výhra v Třebíči 14:4.“