4:5sn
(1:2, 3:0, 0:2 - 0:0 - 0:1)

V Hradci se dařilo první lajně, mladší dorost veze dva body

22.11.2009 / Jakub Mezlík

V extraligové skupině střed už není soupeř, se kterým by mladší dorostenci Dukly nebodovali. V neděli oplatili Hradci Králové vysokou porážku z domácího prostředí a na východě Čech vybojovali dva body za výhru 5:4 po samostatných nájezdech. Jihlavu poslal do dvoubrankového vedení svými zásahy Marek Lupač, ale soupeři se podařilo čtyřmi góly otočit skóre. Ve třetí třetině zařídili vyrovnání Jan Mandát a Tomáš Střecha, který poté proměnil i rozhodující trestné střílení.
22.11.2009, Extraliga mladšího dorostu - 15. kolo

Hradec Králové

Hejda (65. Herman) - Žák, Matějček, Souček, Žoch, Konečný - Jebavý, Pekárek, Kastner, Nedvídek, Ouzký, Dostálek, Rejl, Procházka, Klemenc
4

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Vítek, Tobola, Kyncl, Čermák, Ščerban, Březka, Norek - Lupač, Střecha, Štěrba, Mandát, Trávník, Beran, Kovářů
5
Branky a nahrávky: 18. Kastner (Jebavý), 21. Žák (Suk), 33. Procházka (Pekárek), 37. Procházka (Ouzký, Konečný) - 4. Lupač (Střecha), 18. Lupač (Kyncl), 44. Mandát (Kovářů), 54. Střecha, rozhodující nájezd Střecha. Rozhodčí: Karlík - Havelka, Novák. Vyloučení: 9:11. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 92. Střely na branku: 46:41. Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:5.

Průběh utkání

„Utkání v Hradci Králové jsme začali dobře a sebevědomě na základě dobrých výsledků z předešlých kol. Brzy jsme vedli 1:0 a přidali jsme i druhý gól na 2:0, Bohužel jsme hned další střídání nezvladli dobře situaci 2 na 2 a soupeř se vrátil do hry brankou na 1:2. Druhá třetina byla od nás velice lajdácká, bez pohybu a na ledě jsme se chovali jak mistři světa, reagovali jsme špatně na rozhodnutí rozhodčích i na hru soupeře, který se do nás zakousl a zaslouženě otočil výsledek na 4:2 ve svůj prospěch i když po šťastných gólech, ale jak jsem řekl, zaslouženě.

O přestávce jsme museli kluky vrátit zase na zem a zpátky k naší bojovné hře založené na pohybu. To se nám povedlo a poslední třetinu jsme soupeře k ničemu nepustili, neměli jsme ani jedno vyloučení a věnovali jsme se jen hře a bylo otázkou času kdy vyrovnáme. To se nám povedlo a měli jsme i obrovskou šanci na otočení výsledku. Remíza po 60 minutách byla ale zasloužená a naše vítězství v samostatných nájezdech také, neboť po prodloužení jsme v první sérii nájezdů dali dva góly a rozhodčí nám nepochopitelně jeden neuznal, a tak rozhodl Tomáš Střecha v 8. sérii svým 3. gólem v penaltách," řekl po utkání trenér Jungwirth.